Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra Na Stínadlech

V Teplicích jsme nastříleli čtyři góly

Sdílet

Po dvou remízách v řadě jsme si tentokrát z teplického stadionu odvezli všechny tři body. I přes vysoký rozdíl ve skóre se však vítězství nerodilo snadno.
V prvním poločase se do největší šance dostal Kuchta, který svou střelou orazítkoval břevno. Věci se však začaly dít až ve druhé polovině zápasu. Skóre otevřel krátce po přestávce důrazný Vitík, jenž dotlačil do branky odražený míč od Jaroslava Zeleného.
Z následného tlaku fotbalisté v rudých dresech gól nepřidali a dali tak příležitost domácím. A ti ji využili. Po centru z pravé strany hřiště se na zadní tyči ocitl osamocený Harušťák a srovnal na 1:1. Ihned z výkopu se však míč dostal ke Kuchtovi, ten patou přiklepl Haraslínovi a slovenský křídelník už se pravačkou ve své typické situaci nemýlil.
Teplice se až do závěru utkání snažily vyrovnat, ale branku Vindahla přímo neohrozily. V posledních minutách navíc přidali branku Olatunji a Krasniqi, pro kterého šlo o vůbec první trefu ve sparťanském dresu.
FK Teplice – AC Sparta Praha 1:4 (0:0)
Góly: 60. Harušťák – 47. Vitík, 61. Haraslín, 90. Olatunji, 90. Krasniqi. ŽK: 34. Svatek – 24. Birmančević. Rozhodčí: D. Starý - J. Kubr, J. Kříž (M. Kvítek) | VAR: T. Kocourek | AVAR: I. Nádvorník | Diváci: 15 946.
Sestava Teplic: Ludha - Cykalo, Mareček, Mičevič - Švanda, Trubač, Bílek (71. Beránek), Harušťák (81. Hora) - Horský (57. Vachoušek), Gning (57. Radosta), Svatek (57. Jásir Núr)
Sestava Sparty: Vindahl – Vitík, Sørensen, Zelený – Suchomel (46. Preciado), Sadílek, Laci (69. Kairinen), Ryneš – Birmančević (84. Pešek), Kuchta (75. Olatunji), Haraslín (69. Krasniqi).
AnketaHlasujte o hráči zápasu:
  1. APeter Vindahl
  2. BMartin Vitík
  3. CAsger Sørensen
  4. DJaroslav Zelený
  5. EMartin Suchomel
  6. FLukáš Sadílek
  7. GQazim Laci
  8. HMatěj Ryneš
  9. IVeljko Birmančević
  10. JJan Kuchta
  11. KLukáš Haraslín
  12. LAngelo Preciado
  13. MErmal Krasniqi
  14. NKaan Kairinen
  15. OVictor Olatunji
  16. PJakub Pešek

Další novinky