Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Vyhrála naše trpělivost

Martin Vitík na tiskové konferenci

Sdílet

Martin Vitík otevřel krátce po začátku druhého poločasu skóre a přispěl tak k vysoké výhře nad Teplicemi. Po zápase odpovídal na dotazy novinářů.

VITÍK | Vyhrála naše trpělivost

O průběhu zápasu
Myslím, že vyhrála naše trpělivost. Drželi jsme míč a byli jsme klidní. Už v první půli to byla bitva, ale věděli jsme, že musíme být v klidu. Nakonec jsme sice gól obdrželi, ale znovu jsme se dokázali zvednout.
O stavu trávníku
Asi všichni viděli, že nebyl v nejlepší kondici. Nebylo to ale něco hrozného, byl trochu tvrdší a trhal se. Pro oba to bylo ve výsledku stejné.
O vstřeleném gólu
Viděl jsem, že Jarda Zelený vracel míč ze zadní tyče. Snažil jsem se ho najít a viděl, že obránci dlouho trvá ho odkopnout. Chtěl jsem se proto k němu dostat co nejrychleji. O faul se určitě nejednalo, netrefil jsem ho.
O důležitosti druhého gólu
Naše reakce byla velmi důležitá. Dokázali jsme negativní moment otočit v náš prospěch. Ukázali jsme sílu a nakonec vyhráli s přehledem.
O stavu kádru
Tým hodně rotujeme, ale máme ze tří zápasů tři výhry. Příprava byla složitá, půlka týmu tady po její dobu nebyla, a to včetně mě. Teď se cítím dobře, realizační tým s námi pracuje tak, aby u nikoho nedošlo k přetížení nepřetížili. Soustředí se na data a sledují naší zátěž.
O své budoucnosti
Vím, že zájem o mě je. Na stole ale nic konkrétního nemám, takže se tím nemusím zaobírat. Kdyby něco přišlo, mohl bych to řešit, ale do této chvíle nic nepřišlo. Můžu se soustředit jen na Spartu.
O návratu Kaana Kairinena
Péče našich lékařů a fyzioterapeutů určitě jeho rychlému návratu pomohla. Sám Kaan na sobě tvrdě pracoval, aby se mohl vrátit. Je pro nás velmi důležitý, v zápasech je vidět jeho kvalita na míči, přehled a klid. Jsme určitě všichni moc rádi, že je zpátky.
O změnách od příchodu nového trenéra
Vidíme, že se změnily osobnosti a jejich role. Už minulou sezonu jsme se ale s klukama bavili, že Lars Friis je předurčen k tomu, aby se stal hlavním trenérem. Vlastně jsme doposud měli hlavní trenéry dva. Systémy zůstávají stejné, takže to pro nás žádná novinka není.
O předešlém gólu v Teplicích
Vzpomněl jsem si na to, že jsem se tady v minulosti už prosadil. Uvědomil jsem si, jak dlouhá doba už utekla, že už je to dva a půl roku. Čas opravdu letí, je třeba si ho užívat.

Další novinky