Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Sparta si zahraje finále NEXTGEN CUPu

Reportáž ze zápasu Sparty proti Legii

Sdílet

Sparťanská devatenáctka v závěrečném vystoupení základní skupiny NEXTGEN CUPu nastoupila proti Legii Varšava. Polský tým v prvním zápase remizoval s Odense, a tak sparťanům stačil bod, aby postoupili do finále. Po prvním poločase jsme prohrávali 0:1 a ve druhé polovině jsme tak přepnuli na vyšší obrátky. Odměnou nám bylo vyrovnání Havrlíkem z penalty. Následně jsme měli několik příležitostí, abychom duel dotáhli do vítězného konce, ale tyto možnosti zůstaly nevyužité.
Úvod utkání se nesl v dynamickém provedení obou týmů a duelu nechyběly četné souboje. První příležitost ke skórování měli hosté, kteří po odraženém míči v těsné blízkosti naší brány prostřelili břevno. Na opačné straně se v dobrém světle ukázal Havrlík, ovšem jeho křížný pokus těsně minul pravou tyč. Ve 31. minutě se už ale skóre měnilo. Dvojice hráčů Legie si před šestnáctkou dala krátké přihrávky a střelou přes hráče překonala Franca, 0:1. Víc se toho v první půlce nestalo.
Do druhé půlky udělal trenér Kopáňko čtyři změny v poli, ACS zrychlilo hru a začalo si vytvářet více šancí. Výsledkem naší aktivity byl nedovolený zákrok v pokutovém území na pronikajícího hráče Sparty. Nařízenou penaltu následně bezpečně proměnil Havrlík, 1:1. Duel pokračoval ve vysokém tempu, přičemž navrch jsme měli my.
Brabec nás mohl poslat do vedení, ale tváří v tvář gólmanovi neuspěl. Radost Zouharovi následně po hlavičce z rohu vzal na brankové čáře gólman. V závěru se neprosadil ani Pančev a celky se tak rozešly po remíze 1:1. Sparta se tak představí ve finále, které je na programu ve středu 31.7. v 18:00 v areálu SK Prosek. Lístky si můžete pořídit už teď na tomto odkazu.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Z pohledu výsledku jsme spokojeni, protože remíza 1:1 nám stačí k postupu do finále. Z pohledu výkonu jsme odehráli dva rozdílné poločasy. První dějství bylo průměrné, méně kvalitní, chyběla nám rychlost, správné rozhodování, nedokázali jsme se prosadit přes soupeře a naše hra byla příliš komplikovaná a pomalá v mnoha ohledech. Přes poločasovou přestávku jsme udělali několik střídání a naše hra se výrazně zlepšila. Myslím, že všichni hráči, kteří nastoupili do finále jsou schopni hrát na vysoké úrovni a ten první poločas dokážeme odehrát lépe. Teď už se těšíme na finále.“
AC Sparta Praha – Legia Varšava 1:1 (0:1)
Góly: 48. Havrlík (pen.) – 31. Szymon.
Sparta: Franc – Hrodek (41. Demmer), Zouhar ©, Mikuš (41. Krpálek) – Vodolán, Hrubý (41. Moudrý), Havrlík, Steiner – Pavlík (56. Vaňkát), Brabec (41. Pančev), Pavlo (69. Kaczmarek).

Další novinky