Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Postup do 3. předkola

V odvetě jsme zvítězili nad Shamrockem 4:2

Sdílet

V odvetě druhého předkola Ligy mistrů jsme na domácí půdě vyzvali Shamrock Rovers. Dvoubrankový náskok z prvního zápasu v Irsku se nám na Letné podařilo ještě vylepšit a po vítězství 4:2 bezpečně postupujeme do další fáze.
Úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že diváci na Letné uvidí hned šest gólů. Po půlhodině hry se však s brankami roztrhl pytel. Nejprve využil přesný Imanolův centr Olatunji - 1:0. Vedení nám nevydrželo dlouho. Greene si naběhl na dlouhý centr, oběhl Vindahla a poslal balon do prázdné sítě. Do konce poločasu jsme si ale vzali zpátky jednobrankový náskok. První trefu v dresu Sparty si po Laciho rohovém kopu připsal Mathias Ross.
Krátce po přestávce se Shamrocku podařilo znovu vyrovnat. Zase se o to postaral Greene, tentokrát skóroval hlavou. Následovala však blesková odpověď. Tentokrát od rohového praporku nacentroval Daněk na zadní tyč, kde se nacházel Sørensen - 3:2. Zbytek utkání patřil sparťanům. Po pár vteřinách na hřišti napřáhl přesně k tyči Tuci. Další šance jsme už sice nevyužili, na našem postupu do 3. předkola Ligy mistrů to ale nic nezměnilo.
1 / 120
AC Sparta Praha – Shamrock Rovers 4:2 (2:1)
Branky: 29. Olatunji (Imanol), 41. Ross (Laci), 48. Sørensen (Daněk), 70. Tuci – 32. a 47. Greene. ŽK: 2. Sadílek, 18. Laci, 62. Daněk – 26. Cleary, 38. Nugent. Rozhodčí: S. Sozza– A. Tegoni, M. Rossi (M. Marcenaro) | VAR: A. Di Paolo | AVAR: D. Paterna. Návštěva: 17 367.
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen (62. Zelený), Ross, Pavelka – Imanol, Laçi (62. Solbakken), Sadílek, Wiesner (84. Suchomel) – Krasniqi, Olatunji (70. Kuchta), Daněk (70. Tuci).
Sestava Shamrocku: Pöhls – Grace, Lopes, Hoare (24. Cleary) – Clarke (63. Burns), Nugent, O'Neill, Farrugia (63. Poom), Honohan – Greene (74. Burke), Watts (63. Byrne).
AnketaHlasujte o hráči zápasu:
  1. APeter Vindahl
  2. BMathias Ross
  3. CDavid Pavelka
  4. DAsger Sørensen
  5. EImanol García de Albéniz
  6. FLukáš Sadílek
  7. GQazim Laci
  8. HTomáš Wiesner
  9. IKryštof Daněk
  10. JErmal Krasniqi
  11. KVictor Olatunji
  12. LJaroslav Zelený
  13. MMarkus Solbakken
  14. NJan Kuchta
  15. OIndrit Tuci
  16. PMartin Suchomel

Další novinky