Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15U-14

U15 čeká tradiční Bican Cup

Sparta obhajuje stříbro

Sdílet

Sparťanskou kategorii U15 čeká v následujících dnech Bican Cup. Konkrétně jeho 41. ročník, který se odehraje od 3. do 4. srpna v areálu v Horních Počernicích. Ve skupině se hráči ACS střetnou s týmy ze Slovenska, Polska a Chorvatska. O víkendu se na turnaji v Hradci Králové představí také U14.
Bican Cup
Jako již tradičně se na začátku srpna představí sparťanská patnáctka na turnaji v Horních Počernicích. Na letošním ročníku Bican Cupu bude startovat osm týmů z celkem šesti evropských zemí. Ty jsou rozděleny do dvou skupin po čtyřech.

Skupina A

Skupina B

Royal Antverpy FC

GNK Dinamo Záhřeb

VFL Wolfsburg

KKS Lech Poznaň

FC Baník Ostrava

MŠK Žilina

SK Slavia Praha

AC Sparta Praha

Sparťané ve skupině narazí na slovenskou Žilinu, polský Lech Poznaň a chorvatské Dinamo Záhřeb. Právě proti celku z hlavního města Chrovatska sparťané hráli v loňském ročníku turnaje finále, kde prohráli vysoko 0:4 a museli se tak spokojit se stříbrnými medailemi. Jistě tak budou chtít pomstít své o rok mladší spoluhráče.
Program ACS:
11:00 AC Sparta Praha – MŠK Žilina
14:00 AC Sparta Praha – KKS Lech Poznaň
16:00 GNK Dinamo Záhřeb – AC Sparta Praha
V neděli poté na sparťany budou čekat další dva zápasy, kdy si to rozdají nejprve s týmem ze druhé skupiny a poté odehrají závěrečné utkání o umístění. Sparta v minulosti na tomto turnaji brala pětkrát zlaté medaile (1996, 2003, 2015, 2016, 2021).
11teamsports CUP
Turnaj se zahraniční účastí čeká o následujícím víkendu také kategorii U14. Ta se představí v Hradci Králové, kde odehraje ve dvou dnech velkou porci zápasů. Akce se zúčastní celkem 24 týmů ze tří zemí. Utkání se odehrají na 1x25 minut, ve skupině čeká na Spartu pět soupeřů.

Skupina A

AC Sparta Praha

RMSK Cidlina Nový Bydžov

FK Jablonec

FC Petržalka

FK Neratovice–Byškovice

FK Hodonín

Program ACS:
8:00 AC Sparta Praha – FK Hodonín
9:21 AC Sparta Praha – RMSK Cidlina Nový Bydžov
11:40 FK Jablonec – AC Sparta Praha
13:28 AC Sparta Praha – FC Petržalka
14:49 FK Neratovice–Byškovice – AC Sparta Praha
Ve druhém hracím dni budou týmy rozděleny opět do čtyř skupin, ovšem podle pořadí ze soboty. Do finálové skupiny postoupí čtyři vítězové skupin a dva nejlepší celky z druhých míst. Ve všech případech na všechny týmy účastníky čeká v neděli porce dalších pěti zápasů.

Další novinky