Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-17U-16U-15U-14

Čtrnáctka první na turnaji v Hradci Králové

U15 skončila na Bican Cupu sedmá

Sdílet

U17 v sobotu odehrála generálku na nejvyšší soutěž proti starším hráčům Interu Bratislava. Proti soupeři ze stejného klubu se utkala také U16. Patnáctka odehrála Bican Cup a o rok mladší hráči Sparty opanovali turnaji v Hradci Králové.
U17
AC Sparta Praha – Inter Bratislava U19 3:0 (1:0)
Góly: 26. Pech, 48. Raban, 66. Dýcka.
Sparta I. poločas: Jakisch – Folprecht, Provazník, Pech © – Hocek, Křemen, Střeska, Spizzirri – Azaka, Kořínek, Amler.

Sparta II. poločas: Stoulil – Kotíšek, Jeřábek, Pech © (67. Folprecht) – Ondroušek, Holinka, Sochůrek, Dýcka – Raban, Lášek, Topič.
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Jako generálku jsme si pozvali slovenský Inter Bratislava U19. Očekávali jsme rychlý a fyzicky náročný fotbal. To se bohužel nepotvrdilo a my po většinu utkání drželi míč na útočné polovině a měli utkání maximálně pod kontrolou. V utkání dostali všichni hráči stejnou minutáž a my mohli prostřídat dvě sestavy. Kluci pracovali dobře, vidím snahu plnit taktické pokyny, naše výkony jdou určitě nahoru. I tak ale očekáváme od týmu mnohem lepší jak individuální, tak i týmový výkon.“
U16
AC Sparta Praha – Inter Bratislava U17 6:1 (3:0)
Góly: 15. Konečný, 41. Federle, 43. Heisig, 50. a 86. Vosička, 56. Švec – 78. soupeř.
Sparta: Pračko – Vítek (46. Vosička), Kubíček (70. Federle), Federle (46. Forejt) – Šebrle (70. Kos), Konečný (70. Vondrášek), Vondrášek (46. Nespěšný), Kos (46. Král) – Klečer, Heisig (70. Vítek), Švec.
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Z naší strany šlo o kvalitní utkání. Dařila se nám kombinace, vytvářeli jsme si šance a byli jsme aktivní při napadání soupeře. Jednoznačně zasloužené vítězství.“
U15
O víkendu se hráči ACS zúčastnili tradičního Bican Cupu v Horních Počernicích. Turnaj se jim bohužel výsledkově příliš nevydařil a skončili na sedmém místě.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 0:0
Během prvního dne turnaje jsme se v základní skupině nejprve střetli se Žilinou, se kterou jsme odehráli velmi dobrý první poločas. V tom druhém jsme měli velké štěstí při několika šancí soupeře a také nás podržel brankář Dyntar.
AC Sparta Praha – Lech Poznaň 0:2
Do druhého utkání s Lechem Poznaň jsme vstoupili moc dobře a mohli se dostat do vedení po střele Kropíka, tu však hostující brankář bravurně vyrazil. Od té doby však Poznaň herně dominovala a postupně nám vstřelila dva góly.
AC Sparta Praha – Dinamo Záhřeb 1:1
Gól ACS: Hybler.
V posledním zápase skupiny jsme se postavili proti budoucímu vítězi turnaje Dinamu Záhřeb a byl to náš nejpovedenější zápas základní skupiny. Po rychlém protiútoku soupeře jsme od 8. minuty prohrávali. Téměř za minutu jsme však vyrovnali po Hyblerově střele zpoza vápna a nadále ohrožovali soupeřovu branku.
Ve druhém poločase jsme měli herní převahu a soupeř hrozil hlavně z nebezpečných rychlých protiútoků. V závěru utkání jsme několikrát nebezpečně ohrozili soupeřovu branku. V těch úplně největších šancích Holinky a Říhy se zaskvěl brankář Dinama. Nakonec se ukázalo, že kdybychom jednu z těchto šancí proměnili, budeme hrát o medailová umístění. 
Semifinále o 5. – 8. místo:
AC Sparta Praha – VFL Wolfsburg 2:3 na pen.
Góly ACS: Hrdlička, Makovský.
Ve druhém dni turnaje jsme tak hráli nejlépe o 5. místo s Wolfsburgem. Odehrálo se velmi rychlé a důrazné utkání, ve kterém jsme brzy vedli. Následně jsme obdrželi po zmatcích v obraně dvě branky, ale ve druhém poločase nakonec srovnali na 2:2 Makovským. Při penaltovém rozstřelu jsme jeden pokutový kop neproměnili, soupeř proměnil všechny a tak jsme hráli až o 7. místo.
Utkání o 7. místo:
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:0
Góly ACS: Kmeť, Klíma.
V posledním utkání turnaje jsme se postavili proti Baníku Ostrava. Nad soupeřem jsme měli po většinu utkání herní převahu a po krásných gólech Kmeťe a Klímy jsme vyhráli 2:0.
Nominace ACS: Dyntar, Michal – Holoubek, Kronberger, Kostečka, Průša, Muller, Kmeť, Makovský, Hybler, Havrlík, Klíma, Kropík, Hrdlička, Schejbal, Holinka, Hrodek, Říha, Mazyarchuk.
Konečné pořadí:
  1. Dinamo Záhřeb
  2. MŠK Žilina
  3. Royal Anverpy FC
  4. SK Slavia Praha
  5. Lech Poznaň
  6. VFL Woflsburg
  7. AC Sparta Praha
  8. FC Baník Ostrava
Trenér Matyáš Kudela hodnotí akci: „Jako v každém výborně obsazeném turnaji rozhodly detaily. Kdybychom vstřelili branku z několika šancí, kterém jsme měli proti Dinamu Záhřeb, tak můžeme hrát o první místo. Na druhou stranu nám však utkání, především se Žilinou, Lechem Poznaň, Dinamem Záhřeb a Wolfsburgem ukázaly hodně našich nedostatků, které se budeme snažit co nejrychleji odstraňovat.“
U14
Také o rok mladší sparťané se o víkendu zúčastnili turnaje. Konkrétně 11teamsports CUPu v Dohalicích u Hradce Králové, na kterém odehráli celkem deset zápasů proti týmům z Česka a Slovenska.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – RMSK Cidlina 3:1
Góly ACS: Ševínský, Pikovský, Kubín.
AC Sparta Praha – FK Jablonec 2:0
Góly ACS: Tůma, Kubín.
AC Sparta Praha – FC Petržalka 2:0
Góly ACS: Pikovský, Kubín.
AC Sparta Praha – FC Slavia Hradec Králové 11:0
Góly ACS: 4x Pikovský, 2x Macků, Matějka, Tůma, Ježek, Kubín, Ševínský.
AC Sparta Praha – FK Hodonín 1:2
Gól ACS: Pikovský.
Nominace ACS sobota: Keseli, Šuťák – Ježek, Skuhravý, Press, Ševínský, Vitarigov, Baroch, Kubín, Bayer, Macků, Rumanský, Tůma, Matějka, Pikovský.
V sobotu v základní skupině hráči Sparty zaváhali pouze v posledním utkání s Hodonínem a do nedělní skupiny o 1. – 6. místo postoupili z první příčky.
Skupina o 1. – 6. místo:
AC Sparta Praha – FC Petržalka 2:0
Góly ACS: Bayer, Hašler.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 0:2
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 2:0
Góly ACS: 2x Hašler
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:0
Góly ACS: Kubín, Hašler.
Nominace ACS neděle: Keseli, Šuťák – Ježek, Skuhravý, Press, Ševínský, Vitarigov, Baroch, Kubín, Bayer, Macků, Hašler, Babiar, Macháček, Štěpnička.
Konečné 1. místo, hráč ACS Filip Skuhravý vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí akci: „V sobotním programu jsme nezvládli pouze poslední utkání s Hodonínem, kdy jsme trochu zapomněli, že fotbal je týmový sport a nedokázali jsme sladit individuální styly hry s tím kolektivním. Jinak jsme se prezentovali kvalitní kombinační hrou. V neděli jsme po zopakované výhře v úvodním utkání nedokázali proměnit několik šancí v zápase s Brnem, které nás naopak velmi jednoduše potrestalo.
Na střeleckou nemohoucnost jsme bohužel navázali i v následujícím utkání s Plzní. Naštěstí jsme se opět probudili v posledních dvou zápasech a to i přes prakticky celý poslední zápas s Baníkem odehraný o jednoho hráče méně. Kluci se výborně semkli a bojovali za týmový úspěch, který je jim odměnou. Děkujeme také organizátorům turnaje v Dohalicích za dobře připravené podmínky.“

Další novinky