Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Soustředíme se hlavně na nás

Qazim Laci před zápasem třetího předkola proti FCSB

Sdílet

Před zápasem třetího předkola Ligy mistrů s FCSB odpovídal na dotazy novinářů Qazim Laci. Albánský záložník hovořil na tiskové konferenci například o Ermalu Krasniqim, který přestoupil na Letnou z rumunské ligy, nebo o své současné roli v týmu.
O připravenosti na zítřejší zápas.
Uvědomujeme si, že to bude jeden z nejdůležitějších zápasů této sezony. Minulý rok se nám v této fázi nepodařilo vyhrát nad Kodaní. Ale věřím, že zužitkujeme zkušenosti, které jsme loni nebrali. Uděláme vše proto, abychom tentokrát postoupili.
O rumunském soupeři
Jejich zápasy jsme viděli. Máme představu o tom, jak hrají. Osobně se znám s jejich trenérem z doby, kdy jsem působil v Kypru. Je to největší rumunský tým. Určitě k němu přistupujeme s respektem. V týmu mají také dobré individuality. Chceme se ale soustředit hlavně na nás. Věřím, že si poradíme i s tím, pokud něco ve své hře změní.
O Ermalu Krasniqim
Přišel z rumunské ligy. Samozřejmě je to určitá výhoda. FCSB zná, může nám pomoci. Na druhou stranu, my se opravdu tolik nesoustředíme na soupeře. Daleko víc se koncentrujeme na náš způsob hry.
O své současné roli v týmu
Myslím si, že oproti loňské sezoně se tolik nezměnilo. Je to podobné jako u všech ostatních hráčů. Každý musí být připraven, ať figuruje v základní sestavě nebo nastoupí do zápasu ze střídačky. Týmu dám vždy to nejlepší, co ve mně je. Jsem tu totiž proto, abychom vyhrávali.
O prvním zápase na domácím hřišti
Hrát kvalifikační utkání Ligy mistrů je samo o sobě velká věc. Každý z nás má sen vidět Spartu v základní skupině této soutěže. Očekáváme zaplněnou Letnou, která nám pomůže k vítězství. Fanoušci budou hrát důležitou roli. Jsme rádi, že nám zachovávají přízeň a podporu. Dodávají nám sílu. Dodnes to tak bylo a věřím, že to bude platit i zítra. Samozřejmě je vždycky lepší hrát doma až odvetu, ale jsme profesionálové. Uděláme všechno proto, abychom zvítězili.
O losu play-off Ligy mistrů
Není čas přemýšlet nad tím, co by nás čekalo v dalším předkole. Nejprve před námi stojí FCSB. Jasnou prioritou je zítřejší zápas. V minulé sezoně nám k postupu kousek chyběl. Kvůli tomu máme letos extra motivaci.
O loňské a letošní připravenosti
Asi souhlasím, že jsme připraveni o něco lépe než před rokem. Ale hlavně nám v tomto ohledu mohou pomoci zkušenosti nabyté minulou sezonu. Nemluvím jen o předkolech, ale i o utkáních ve skupině Evropské ligy nebo zápasu proti Galatasaray. Musíme k tomu přistoupit trochu jinak než loni, abychom zítra získali dobrou pozici do odvety.
O pozici lídra
Vážím si toho, že jsem součástí kapitánské skupiny a měl jsem možnost navléct pásku. S tím se však pojí také určitá forma tlaku. Osobně v tom nevidím až takový rozdíl. Týmu se vždycky snažím přinést co nejvíc, a to jak na hřišti, tak mimo něj.

Další novinky