Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Smlouvy pro dvě sparťanské odchovankyně

Svůj první kontrakt podepsaly Adéla Trachtová a Aneta Svobodová

Sdílet

Už v minulé sezoně byly Adéla Trachtová a Aneta Svobodová součástí A-týmu žen. Dnes sparťanské odchovankyně spojují svou budoucnost se Spartou. Obě na Letné podepsaly svůj první kontrakt v kariéře.
Adéla Trachtová přišla do Sparty ve svých dvanácti letech z Jiskry Třeboň. Svými výkony si říkala o pozornost ve starších kategoriích. V juniorské kategorii se Spartou vyhrála ligovou soutěž dvakrát. V lednu 2024 se zapojila do přípravy A-týmu a od té doby je jeho součástí. Svůj první gól v áčku vstřelila v přípravném zápase proti Norimberku, když jí asistovala Aneta Svobodová. Ani na první soutěžní góly nečekala dlouho. Nejprve se čtvrtého května prosadila proti Liberci a za čtrnáct dní navázala svou první trefou v derby.

TRACHTOVÁ | Podpis první smlouvy se Spartou

Aneta Svobodová se stala hráčkou Sparty v roce 2020, když přestoupila z Junioru Chomutov. V sezonách 2021/2022 a 2022/23 se sparťanskou juniorkou slavila titul mistra ligy. V minulé sezoně nastupovala převážně za B-tým, ale stejně jako Adéla se v lednu připojila k A-týmu. Svůj debut v áčku si odbyla v zápasu domácího poháru proti Viktorii Plzeň a první ligový start prožila v dubnovém utkání nadstavby proti Slovácku.

SVOBODOVÁ | Podpis první smlouvy ve Spartě

 Holky, ať se vám ve Spartě i nadále daří!

Další novinky