Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Sparta pomáhá

Kemp pro děti z Doněcké oblasti

24 dětí strávilo v Praze devět dní

Sdílet

Ve spolupráci se Šachtarem Doněck jsme i letos prostřednictvím svého Nadačního fondu AC Sparta Praha zorganizovali speciální sportovně-vzdělávací kemp pro děti z válkou zasažené Doněcké oblasti. Celkem 24 dětí strávilo v Praze devět nezapomenutelných dní plných fotbalu, zábavy a poznávání.
Po příjezdu do Prahy se děti každý den věnovaly fotbalovým tréninkům v areálu Aritmy Praha pod vedením trenérů ze strahovské Akademie, kteří s dětmi pracovali na rozvoji svých fotbalových dovedností. Kemp vyvrcholil závěrečným turnajem, který se nesl v duchu přátelské soutěživosti.
Středeční trénink byl pro děti výjimečný. Proběhl přímo na trávníku epet ARENY za účasti obránce A-týmu Jana Mejdra a sparťanského odchovance Tomáše Hübschmana, který v minulosti působil právě v Šachtaru, v jehož dresu vyhrál spoustu trofejí. Před tréninkem si děti za účasti klubového průvodce prohlédly stadion, jeho zázemí a podívaly se také do kabiny A-týmu.
Kromě tréninků měly děti možnost navštívit i několik zápasů Sparty. Sledovaly utkání U19 v NEXTGEN CUPu proti Odense a Legii Varšava, zápas rezervy proti Jihlavě na stadionu Viktorie Žižkov a vrcholem byl zápas kvalifikace Ligy mistrů proti Shamrock Rovers, kde děti doprovodily oba týmy na hrací plochu a sledovaly sparťanské vítězství 4:2.
Kemp ale nebyl jen o fotbale. Děti objevovaly krásy Prahy – navštívily Karlův most, Pražský hrad, Staroměstské náměstí, Petřínskou věž, Technické muzeum, pražskou ZOO a přírodní rezervaci Divoká Šárka. Součástí kempu byla také přednáška o výživě a zdravém životním stylu, vedená fitness trenérkou Annou Haškovcovou, která zahrnovala i interaktivní Kahoot kvíz.
Po konci kempu sklidil mezi účastníky kempu nejlepší ohlasy již zmiňovaný zápas Sparty se Shamrockem Rovers, před kterým s hráči nastupovali na hrací plochu. I díky tomu našli své oblíbené hráče ACS. Například desetiletý Jegor Tarasenko si oblíbil Qazima Laciho, a Dima Shcherbanenko, kterému je jedenáct let, našel svůj nový idol – Victora Olatunjiho.
Kemp přinesl dětem nejen sportovní zážitky, ale také možnost zažít radost a bezstarostnost dětství a alespoň na chvíli zapomenout na těžkosti jejich aktuálního každodenního života.
Tatiana Novikova, vedoucí skupiny dětí: „Během devíti dní v Praze jsme málokdy mysleli na problémy na Ukrajině, protože jsme byli ponořeni do krásy města a obklopeni skvělými lidmi. Děti zde byly moc rády, líbil se jim pestrý program a tréninky se sparťanskými trenéry. Chtěli bychom poděkovat Spartě za tak vřelé přijetí našich dětí a popřát, ať se jí i nadále daří!“

Kemp pro děti z Doněcké oblasti

Sdílet

    Další novinky