Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryMuži A

Chceme napsat nový příběh

Lars Friis před utkáním proti FCSB

Sdílet

Předzápasová tisková konference se tradičně nemohla obejít ani bez našeho hlavního trenéra Larse Friise, který hovořil o taktice na zítřejší zápas nebo širokém výběru hráčů do útoku. Přepis odpovědí najdete v tomto článku.

FRIIS | Tisková konference před FCSB

O vzájemném zápase před osmi lety
Jsem tu, abych napsal nový příběh. Samozřejmě beru v potaz tehdejší výsledek. Dá se z toho udělat pěkná zápletka, hezky se o tom píše. Ale nejsem si jistý, jestli je to opravdu naše nevýhoda. My tu jsme proto, abychom přepsali historii a dostali se do Ligy mistrů. K dispozici máme dobrý tým, zázemí i fanoušky, kteří za námi cestují z Prahy.
O pohledu rumunského novináře na naši defenzivu
Zmínil jste, že máme problémy a děláme hodně chyb. Ano, v posledním zápase nám utekl jeden hráč. Každý den však pracujeme na tom, abychom se zlepšili. Máme v týmu velmi kvalitní hráče. Nemyslím si, že je od vás fér jich pár vypíchnout a říct, že jsou slabí. Neprojevujete jim dostatečný respekt. Sami moc dobře víme, v čem vynikáme a v čem se naopak musíme zlepšit.
O zkušenostech z prvního utkání
Soupeře vnímám úplně stejně. Momentálně jde o nejlepší tým v Rumunsku. My se ale chceme soustředit hlavně na sebe. Zítra musíme být v mnoha ohledech lepší než před týdnem. Proti Bohemce jsme k tomu udělali dobrý krok, navázali jsme na předchozí výkony.
O přetlaku v ofenzivě
Mám k dispozici až osm velmi dobrých ofenzivních hráčů. To je v našem týmu potřeba. Chceme tu mít konkurenci a hráče připravené kdykoliv naskočit. Dejte mi 24 hodin a dozvíte se, jestli bude hrát Kuchta, Olatunji, nebo někdo další.
O taktice na zítřejší zápas
Ermal v Rumunsku působil a něco o soupeři nám pochopitelně prozradil. Musíme využít všechny zdroje, které máme k dispozici. FCSB jsme viděli také naživo a víme tak, do čeho jdeme. Ale znovu chci připomenout, že se soustředíme hlavně na nás. V našem pojetí musíme pár věcí změnit. Musíme být přesnější v tom, co děláme. Konkrétní věci vám ale neprozradím.
O posledním ligovém kole FCSB
Jejich zápas jsem sledoval. Oproti našemu prvnímu zápasu provedli osm změn v sestavě. V průběhu zápasu se na hřiště dostali klíčoví hráči. Zabrali a zvítězili. To si silné týmy mohou dovolit.
O stavu Filipa Panáka
Je v kádru. Může tedy hrát.
O předzápasovém tlaku
Jako hlavní trenér Sparty jsem vždycky pod tlakem a budu i v budoucnu. Proto tu sedím. V klubu chceme vyhrát všechno. Když se tak nestane, jsme zklamaní. Ale venku dokážeme tvrdě bojovat. Naposledy jsme to dokázali v Ďolíčku. Jsme v dobré kondici a sedřeme ze sebe kůži.
O komentářích majitele FCSB
Radši se soustředím na to, co se děje na hřišti než na věci kolem. Přesně to uděláme také zítra.
O atmosféře na stadionu
Na vyprodaném stadionu asi nebudeme mít moc přátel. Domácí fanoušci budou chtít udělat všechno pro to, aby nám to co nejvíce znepříjemnili. Ale my máme dost zkušeností z minulého roku. Navíc nás tu také podpoří početný tábor našich fanoušků. Těším se na dobrou atmosféru, vždyť je to Liga mistrů.
O penaltách
Máme představu o tom, kdo je půjde kopat.

Další novinky