Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryMuži A

Stále se zlepšujeme

Veljko Birmančević po odvetě třetího předkola

Sdílet

 V odvetě proti FCSB se postaral o dvě branky, a velkou mírou se tak podílel na postupu do play-off Ligy mistrů. V další fázi se navíc potká se svým bývalým týmem. Veljko Birmančević po zápase předstoupil před novináře, aby zodpověděl jejich otázky.
O hektickém konci zápasu
Když jste na hřišti, cítíte se úplně jinak. Stále myslíte na hru. Proto ty poslední minuty, kdy už jsem seděl na střídačce, byly velmi stresující. Naštěstí jsme zápas dovedli do vítězného konce. Je to pro nás dobrá zkušenost, z takových chyb se poučíme. Nic to však nemění na tom, že jsme udělali další krok k vytoužené Lize mistrů.
O týmovém výkonu
Závěr byl sice stresující. Celkově se nám ve druhém poločase nepodařilo udržet tempo. Ale předtím jsme měli hru pevně ve svých rukou. V první půli jsme hráli jako tým. Čekali jsme na protiútoky a chyby soupeře, které nakonec přišly. V této sezoně jsme tak dobrý výkon ještě nepodali. Tohle by ta pravá Sparta. Přípravu jsme neodtrénovali všichni spolu, mohly za to reprezentační srazy. Zpětně to vidím jako hlavní problém. Teď se však stále zlepšujeme.
O proměněné penaltě
Naplno jsem se soustředil na svůj cíl – skórovat a zvýšit vedení. Hrát pod tlakem je pro nás normální, takže nervozitu jsem necítil. Vzal jsem na sebe tíhu okamžiku, protože už jsem několik penalt proměnil. Byl to opravu důležitý gól pro nás všechny.
O Malmö, našem soupeři ve čtvrtém předkole
Poslední dva roky mají nového trenéra, pod kterým pár věcí změnili. Nebude to lehké, v kádru mají více zkušenějších hráčů. Strávil jsem tam několik skvělých sezon. Hráli jsme Ligu mistrů, zvítězili jsme v lize i poháru. Ale jsem profesionál a Spartě odvedu vše, co ve mně je.
O potenciálním odchodu
Už jsem o tom mluvil několikrát. Před sezonou jsem měl pár schůzek s Tomášem Rosickým a dohodě jsme byli blízko. Nakonec se přestup neuskutečnil, ale to je fotbal. Ve Spartě zůstávám. Je pro mě důležité, že obě strany jsou spokojené. Pokud bych však dostal nějakou zajímavou nabídku z top pěti soutěží, sedli bychom si znovu a probrali, co je nejlepší pro Spartu i pro mě samotného. Chtěl bych si zahrát se Spartou Ligu mistrů. To je náš cíl, a proto zůstávám.

Další novinky