Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryMuži A

Na kluky jsem pyšný

Hlavní trenér Lars Friis po zápase s FCSB

Sdílet

Z pozice hlavního trenéra nás dovedl do play-off Ligy mistrů. Lars Friis po zápase předstoupil před novináře na tiskové konferenci. Její videozáznam i přepis najdete v tomto článku.

FRIIS | Tisková konference po FCSB

O možném prodloužení zápasu
Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. V hlavě se vám toho během zápasu odehrává hodně. Musíte zůstat klidní a soustředit se na to, co se zrovna děje.
O přepisování dějin
Jsem moc šťastný za všechny sparťany a sparťanky. Museli přežít mnoho let útrap a starostí. Ještě nejsme v cíli, ale držíme se na naší cestě, a to je velmi důležité. Teď nás čeká Malmö. Vidíte, historie je všude. Je to výborný tým se skvělým koučem. Minulou sezonu jsme se s nimi střetli v přáteláku. Navíc tu máme Jense, který strávil několik sezon ve Švédsku, takže je má nastudované. Můžeme se na ně velmi dobře připravit.
O výkonu týmu
V prvním poločase jsme hráli úžasně. Drželi jsme se našeho plánu. V tom druhém jsme se zatáhli až moc nízko, což jsme nechtěli. Všichni tři naši střední obránci dnes odvedli úžasnou práci.
O kapitánovi soupeře
Koukal jsem hlavně na naše hráče. Neměl jsem čas soustředit se i na soupeře. Je to určitě dobrý hráč. Líbí se mi, jak pomáhá v rozehrávce. Má tu velkou roli, tým se kolem něj dokáže semknout.
O standardních situacích
Tuhle zbraň už asi nemá cenu schovávat. Úžasnou práci odvádí Tim, který připravuje standardky na obou stranách hřiště. Všichni víme, co nám tyto situace mohou přinést. Není to tajemství.
O hlavních rozhodčích
Hráči obou týmů něco zkoušeli, on se však nenechal nachytat. Nechával hru plynout, a to se mi líbilo.
O klíčovém faktoru tohoto dvojzápasu
Rozhodl dnešní první poločas. Není lehké hrát venku. Čekal nás velký stadion s bouřlivou atmosférou. Všichni však byli naplno koncentrovaní, a to rozhodlo. Proč se nám nedařilo ve druhém poločase? Dobrá otázka. Počasí bylo pro hráče velmi náročné, stav hřiště také nebyl úplně ideální. Ale to neberte jako výmluvy, jen se snažím přijít na příčiny. Zároveň jsme byli příliš zatažení, a to jsme nechtěli.
O přepnutí na ligovou soutěž
Zatím jsme zvládali obojí. Jsem na kluky opravdu pyšný. Tuto sezonu už jsme stihli odehrát hodně zápasů, ale také jsme toho v obou soutěžích hodně dokázali. Teď musíme dobře zregenerovat. Čeká nás totiž těžký venkovní zápas v Jablonci, na který se těšíme.

Další novinky