Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Na stoperu mi to sedí

David Pavelka po výhře v Jablonci

Sdílet

Sparťanský kapitán pro zápas v Jablonci David Pavelka nasbíral své první minuty na hřišti v průběhu srpna. Po skončení zápasu odpovídal na tiskové konferenci na dotazy novinářů.
O soubojích s Davidem Puškáčem
Bylo to těžké. Pušky je velmi silný hroťák, nedal mi to dnes zadarmo. Myslím, že to ale na obě strany tvrdé a férové. Co se týče diskutabilních momentů, první situaci popravdě neumím posoudit, protože jsem to přesně neviděl. Přiznám se, že jsem se ale trochu bál, že tam karta pro mě přijde. Ve druhé situaci jsem věděl, že to David trošku přihrál a že o nic nešlo.
O pozici na stoperu
Myslím si, že mi sedí. Nemám zde sice zažité principy a návyky, a to i proto, že většinou hrajeme v jiném složení, ale hraje se mi tady dobře. V záloze je přetlak, takže jsem rád, že takhle můžu týmu pomoct a strávit na hřišti nějaké minuty.
O tlaku Jablonce v druhé půli
Čekal by nás tady těžký zápas i kdybychom předkola nehráli. Jablonec hraje v této sezoně moc dobře, hrají podobný systém jako my. Daří se jim, mají jasně nastavené principy a vědí, co chtějí hrát. Jak říkáte, v určitých fází druhého poločasu měli tlak, ale my sami to podpořili tím, že jsme nevyužili naše šance. Vše mohlo být jinak.
O šancích sparťanů v závěru
Nedělali jsme ve finále správná řešení. Zbytečně jsme si tak zápas zkomplikovali. Měli bychom se na to podívat a poučit se z toho. Nevyužitou šanci vnímám stejně jako třeba špatné bránění. Také je to chyba, jen na druhé straně hřiště.
O atmosféře na stadionu
Víc fanoušků jsme tu podle mě měli my, takže jsme se cítili jako doma. Byla tu skvělá atmosféra, užili jsme si to. Myslím, že si to lidi užili, protože to bylo hezké utkání pro diváka.
O Preciadově malé domů
Když jsem viděl, že Pete stojí na druhé straně, tak mi dobře nebylo. Pak jsem si naštěstí všiml, že to jde vedle a byl jsem klidnější. Je to škoda, protože jsme soupeře vlastními chybami dostali do tlaku. Nabídli jsme jim pár rohů a to je dostalo na koně.
O odvolání gólu Puškáče
Byl jsem celkem klidný, stál jsem od toho asi metr a viděl jsem to zatažení.
O formě Lukáše Haraslína
Jestli Šulo někde říkal, že potřebuje potrénovat, tak to není pravda. Určitě trénovat nechce, to jen tak říká… Sami vidíte, že se potřebuje v zápasech chytit těmi svými akcemi. Je vidět, že jde nahoru, což je dobře. Potřebujeme, aby se k Birmovi, který to teď trochu táhl, přidali i další. Jeho vzestupná forma ale není způsobena tréninkem.
O úspěšném vstupu do sezony
Vstup do sezony samozřejmě hodnotíme kladně, ale dobře víme, že jsme pořád nic nedokázali. Dlouho jsme ale takový start neměli, takže si toho vážíme. Každopádně v tento moment nic slavit nemůžeme.
O Tomáši Hübschmanovi
Říkal jsem mu, že závidím jakou kariéru měl. Bude mi v lize chybět, protože si myslím, že by na to pořád měl. Navíc je to dobrý kluk. Myslím si, že byl ve své době docela nedoceněný, takže jsem mu vždycky fandil.

Další novinky