Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Sparta pomáháNovinkyU-16

Ročník 2009 absolvoval expedici v přírodě

U16 pomáhala v rámci DofE

Sdílet

O uplynulém víkendu absolvovali expedici v přírodě v rámci programu DofE hráči ze sparťanského ročníku 2009. Ti byli rozděleni na celkem čtyři skupiny, které plnily své individuální cíle.
Expedice začala v sobotu 24. srpna. Sparťané, kteří byli rozděleni do čtyř skupin, byli vysazeni v různých lokalitách ve východních Čechách a během dne měli splnit své cíle, které si sami určili.
První skupina měla nasbírat pytel odpadků v Babiččině údolí, další vyčistit památník padlých hrdinů za první světové války, kterým následně zapálili svíčku. Hráči také vyčistili od odpadků potok Běluňka a poslední skupina pomáhala v Domovech Na Třešňovce. V domově pro seniory sami nabídli svou pomoc s úpravou bezprostředního okolí.
V sobotu večer se následně všichni sešli v kempu u vodní nádrže Rozkoš, kde si založili oheň a strávili společný čas. Ve druhý den expedice absolvovali další túru a následně se vrátili vlakem zpět do Prahy.
Koordinátor DofE Jan Ruprich hodnotí expedici: ,,Expedice ročníku 2009 předčila moje očekávání. Kluci velmi dobře týmově spolupracovali a byli skvěle připraveni. Volba cílů expedice a jejich zdařilé splnění jenom podtrhují celkovou spokojenost. Přeji začínajícím Dofákům úspěšné plnění zbývajících oblastí projektu."

Další novinky