Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Naši soupeři v Lize Mistrů

V ligové fázi se utkáme s Manchesterem City nebo Atléticem Madrid

Sdílet

Ve čtvrtek 29. srpna se v Monaku konal slavnostní los ligové fáze nejlepší klubové soutěže světa. Kromě osmi týmů, se kterými budeme bojovat o postup do vyřazovací fáze, známe už také přesné termíny zápasů.

NAŠE ZÁPASY V LIZE MISTRŮ

Datum

Čas

Domácí tým

Hostující tým

18. září 2024

18:45

AC Sparta Praha

FC Salzburg

1. října 2024

18:45

VfB Stuttgart

AC Sparta Praha

23. října 2024

21:00

Manchester City

AC Sparta Praha

6. listopadu 2024

21:00

AC Sparta Praha

Stade Brestois 29

26. listopadu 2024

18:45

AC Sparta Praha

Atlético de Madrid

11. prosince 2024

21:00

Feyenoord

AC Sparta Praha

22. ledna 2025

21:00

AC Sparta Praha

FC Internazionale Milano

29. ledna 2025

21:00

Bayer 04 Leverkusen

AC Sparta Praha

Z prvního výkonnostního koše nám los přisoudil Inter a Manchester City.
Italský šampion ovládl loňský ročník Serie A s náskokem devatenácti bodů na AC Milán. S Nerazzurri jsme se potkali před osmi lety ve skupině Evropské ligy. Domácí výhru 3:1 řídil dvěma góly Václav Kadlec. Na San Siru jsme však utrpěli porážku 1:2.
Manchester City loni počtvrté v řadě zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Premier League. Kádr Pepa Guardioly čítá mnoho hvězd světového fotbalu jako např. norského střelce Erlinga Haalanda nebo anglické reprezentanty Phila Fodena a Jacka Grealishe.
Atlético Madrid a Bayer Leverkusen nám byli vylosováni z druhého koše.
Na Letné budeme kromě Interu hostit také Atleti. Slavná značka z Madridu v loňském roce oslavila 120 let od svého založení. V tabulce španělské nejvyšší soutěže však skončila až na čtvrtém místě, tedy posledním, které zajišťovalo postup do Ligy mistrů.
V Leverkusenu nás přivítají dvě známá jména. Brankář Matěj Kovář vybojoval se Spartou v sezoně 2022/23 mistrovský titul. V kádru mistra Bundesligy figuruje také náš odchovanec Patrik Schick. Bayer loni útočil na treble, ve finále Evropské ligy však podlehl Atalantě.
Utkáme se také se Salcburkem a Feyenoordem, tedy týmy ze třetího výkonnostního koše.
Desetkrát v řadě ovládl Salcburk rakouskou Bundesligu, než ho v loňské sezoně překonal Sturm Graz. Účast v Lize mistrů si tak solnohradský celek musel vybojovat v předkolech. Nejprve si poradil s nizozemským Twente, v play-off pak vyřadil Dynamo Kyjev.
Další cesta za starými známými. Brian Priske v letní přestávce vyměnil Letnou za De Kuip, kde se v rámci ligové fáze představíme. V základní sestavě počítá také s Dávidem Hanckem, bývalým obráncem Sparty. Feyenoord jsme potkali v základní skupině Ligy mistrů v sezoně 2001/02. Tehdy jsme si připsali dvě výhry s čistým kontem.
Osmičku našich soupeřů uzavírají Stade Brest a VfB Stuttgart.
Poprvé v historii se Brest probojoval do pohárové Evropy a hned se představí na té nejslavnější scéně. Do ligové fáze LM se kvalifikoval díky třetímu místu v Ligue 1. V letošní sezoně francouzské ligy si však zatím připsal dvě porážky - Marseille doma podlehl 1:5, ve druhém kole pak nestačil na Lens.
Stuttgart byl překvapením loňského ročníku Bundesligy. Zatímco v předminulé sezoně bojoval v baráži o udržení v soutěži, loni se umístil na druhém místě před Bayernem Mnichov. Přes léto se musel smířit s odchody několika důležitých hráčů, v kádru však zůstal útočník Deniz Undav.

Sdílet

    Další novinky