Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Loučí se Jan Kuchta

Sedmadvacetiletý útočník přestupuje do dánského Midtjyllandu

Sdílet

Po dvou sezonách strávených na Letné odchází Jan Kuchta do Midtjyllandu. Český reprezentant se stal kmenovým hráčem dánského šampiona, který hraje své domácí zápasy v Herningu. Kuchtič, ať se ti v Dánsku daří!
V létě 2022 měl za sebou Kuchta půlroční štaci v nejvyšší ruské soutěži, po které projevil touhu vrátit se zpět do Česka. Nakonec se rozhodl pro hostování na Letné a spolupráci s novým trenérem Brianem Priskem. Rudý dres pro něj ostatně nebyl cizí, mezi lety 2013-2015 prošel na Strahově několika mládežnickými kategoriemi.
Start angažmá českého reprezentanta zastínilo vypadnutí s Vikingem ve druhém předkole Evropské konferenční ligy. Poté navíc následoval nešťastný souboj s brankářem Olivierem Vliegenem v prvním ligovém kole proti Liberci. Kuchta vyfasoval pětizápasový trest a na svou první branku v rudém dresu si musel ještě dva měsíce počkat. Přišla však v klíčové chvíli – při výhře 2:1 nad Hradcem zaznamenal Kuchta vítězný gól, a přispěl tak k přerušení série pěti remíz v řadě.
Honzovi se obzvlášť povedla jarní část sezony, kdy vytvořil útočné trio s Lukášem Haraslínem a Tomášem Čvančarou. Během osmnácti ligových zápasů zaznamenal bilanci 10 gólů a 4 asistencí. Bez jeho dvou branek ve čtvrtfinále proti Liberci bychom se navíc nepodívali do finále pohárové soutěže. To nám sice výsledkově nevyšlo, o to sladší však byly oslavy ligového titulu.
Sezonu 2023/24 jsme s Kuchtou v sestavě odstartovali postupem do skupinové fáze Evropské ligy. Už ve čtvrté minutě zápasu na půdě Arisu Limassol nás český reprezentant nasměroval gólem do vyřazovací fáze. Před odvetou proti Galatasaray se Kuchtovi narodila dcera. Nový přírůstek do rodiny oslavil stylově – gólem, který zpečetil náš postup do osmifinále soutěže.
Během ligového ročníku Honza pravidelně asistoval svým spoluhráčům z útoku. Z jeho práce znovu těžil jak Lukáš Haraslín, tak nová posila Veljko Birmančević. Mimořádnou gólovou fazónu si Kuchta načasoval na konec ligy, kdy útočil i na trofej pro jejího nejlepšího střelce. Nezapomenutelné je jeho vystoupení v rozhodujícím zápase o titul v Mladé Boleslavi, proti které zaznamenal čtyři branky v rozmezí třiceti minut.
Jan Kuchta v rudém dresu odehrál 92 zápasů. Nastřílel v nich 37 branek, ke kterým přidal 20 asistencí. Se Spartou získal dva mistrovské tituly a v minulé sezoně oslavil také vítězství v domácím poháru. Nyní se držitel double vydává do světa.
Honzo, děkujeme za všechno, co jsi pro klub odvedl. Přejeme ti hodně štěstí a spoustu vstřelených gólů v novém angažmá!

Sdílet

    Další novinky