Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Dva zápasy v Linköpingu

Švédské město na jihu země se světoznámou univerzitou

Sdílet

Linköping je jedno z významných měst ve Švédsku, ležící v provincii Östergötland, asi 200 kilometrů jihozápadně od Stockholmu.
S populací přesahující 160 000 obyvatel je Linköping pátým největším městem v zemi. Založeno bylo kolem roku 1082. Kromě historických památek se Linköping může pochlubit i moderní infrastrukturou, kterou podporuje mimo jiné Linköping University, jež patří mezi přední vzdělávací instituce ve Švédsku.
V šedesátých letech minulého století se centrum města značně proměnilo, když se rozhodlo o jeho přestavění. Řada domů byla zničena, ale několik z nich bylo zachováno a přesunuto do jiné části Linköpingu. Nyní se z nich stalo lákadlo pro turisty.

Obě utkání mají společného jmenovatele - Bilbörsen arénu. Stadion byl otevřen roku 2013, kdy se zde odehrály čtyři zápasy ženského Eura. Tribuny mají kapacitu 7400 fanoušků.

Linköping FC má silnou tradici ve švédském ženském fotbalu. Tým dosáhl mnoha úspěchů, včetně několika mistrovských titulů v Damallsvenskan a účasti v Lize mistryň UEFA. Momentálně se klub nachází na sedmé příčce švédské nejvyšší soutěže.

Další novinky