Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkySparta pomáhá

Změny v nadačním fondu ACS

Novými členy se stali Michal Horňák a David Pavelka

Sdílet

Nadační fond AC Sparta Praha byl založen 7. března 2013 s cílem poskytovat pomoc bývalým hráčům klubu,  kteří se dostali do obtížné životní situace, ať už z důvodu zdravotních komplikací nebo nedostatku finančních prostředků. Jeho založení připadá na výročí 120 let od založení klubu. Nyní došlo v jeho struktuře k několika změnám.
Od svého založení došlo v personálním složení Nadačního fondu ACS k několika změnám. Společně s nynější předsedkyní Irenou Smetanovou byli původními členy správní rady také bývalí sparťanští fotbalisté Václav Mašek a Vladimír Táborský. První jmenovaný však ze své funkce 30. dubna 2020 odstoupil a jeho místo zaujal bývalý brankář David Bičík. Vladimír Táborský svého kolegu následoval kvůli zdravotním problémům letos v létě. Obdobná situace poté nastala už na konci uplynulého roku, kdy z dozorčí rady odstoupil také Jaroslav Bartoň, který u dobročinného sparťanského projektu strávil téměř jedenáct let. Právě z toho důvodu byla nyní struktura NF ACS doplněna o dvě jména.
Od 1. července 2024 je členem správní rady bývalý sparťanský fotbalista a trenér Michal Horňák. ,,S Davidem Bičíkem jsme do správní rady vybrali Michala Horňáka proto, že je to velká fotbalová osobnost respektovaná mezi bývalými i současnými hráči napříč generacemi, navíc je nositelem sparťanských hodnot se silným sociálním cítěním a smyslem pro spravedlnost,“ říká předsedkyně správní rady Irena Smetanová.
Stále aktivní člen sestavy sparťanského A-týmu David Pavelka nově působí v dozorčí radě po boku předsedy Tomáše Křivdy, Marka Šmejkala, Jana Jiráně a Daniela Křetínského. „Cílem spolupráce je větší provázanost a propojení hráčů A-týmu a NF ACS. David je stejně jako Michal Horňák ambasadorem sparťanských hodnot a je také odpovědný za správu financí v A-týmu Sparty,“ vysvětluje David Bičík důvod, proč padla volba právě na jednoho ze zástupců kapitána našeho týmu.

Současné složení NF ACS:

  • Správní rada: Irena Smetanová (předseda správní rady), David Bičík, Michal Horňák
  • Dozorčí rada: Tomáš Křivda (předseda dozorčí rady), Marek Šmejkal, Jan Jiráň, Daniel Křetínský, David Pavelka
Všem, kteří se na projektu podporujícího sparťanskou rodinu podílí, nebo v něm již v minulosti odvedli svou práci, děkujeme a přejeme hodně štěstí do budoucna!

Sdílet

    Další novinky