Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15U-14U-11U-10U-9

Turnaje a vysoké výhry mládeže

Jak se o víkendu dařilo sparťanům?

Sdílet

Sparťanské kategorie U14 a U15 vysoko zvítězily v České lize žáků. Nejstarší sparťané měli volno, utkání s Opavou si již předehráli kvůli reprezentačním srazům. Týmy U9-U11 odehrály turnaje a braly z nich medaile.
U15
AC Sparta Praha – FK Příbram 6:0 (4:0)
Branky: 14. Havrlík, 18. Müller, 28. a 71. Hrdlička, 35. Klíma, 42. Schejbal.
Sparta: Michal – Kostečka, Kronberger (41. Hybler), Holoubek – Müller (41. Kmeť), Havrlík (51. Mazyarchuk), Klíma, Hrdlička – Schejbal, Hrodek, Kropík (41. Holinka).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Prvních deset minut nebylo z naší strany povedených. Zbrkle jsme kombinovali a nechávali soupeři moc prostoru ke hře. V následujících minutách zápasu jsme se však prezentovali velmi aktivně a kvalitním řešením v útočné fázi jsme si mimo šesti vstřelených branek vytvořili po hezkých situacích spoustu dalších možností ke vstřelení gólu. Mám také  radost z našeho aktivního herního projevu během druhého poločasu za vysokého rozdílu ve skóre a z toho, že u hráčů nedošlo k uspokojení z výsledku až do konce zápasu."
U14
AC Sparta Praha – FK Příbram 14:1 (7:0)
Branky: 3., 50., 63. a 71. Pikovský, 6. a 9. Press, 14. Bayer, 20. Baroch, 26. a 31. Macků, 43. Kapusňak, 51., 64. a 79. Brosch. – 73. soupeř.
Sparta: Šuťák – Ježek, Matějka, Baroch (41. Macháč) – Rumanský, Malý (41. Brosch), Kapusňak, Press – Bayer, Pikovský, Macků.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „Navázali jsme na utkání v Boleslavi, co se týče kvality v ofenzivní části. Dařilo se nám spolupracovat a vyhovět před vápnem soupeře a i v něm. Díky tomu skóre v náš prospěch nabývalo po celou dobu utkání rovnoměrně. Jsem rád, že jsme za žádného stavu nepolevili a snažili se dál předvádět náš fotbal."
U11
Sparťanský tým do 11 let se zúčastnil Fair Play Cupu. Na něm odehrál osm kvalitních utkání proti týmům z Česka, Slovenska, Rakouska, Polska a Dánska. Na turnaji z osmi utkání pětkrát zvítězili, což stačilo na konečný zisk bronzových medailí!
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:1
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 1:2
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 4:1
AC Sparta Praha – Lech Poznaň 2:1
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:0
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 3:0
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 4:0
AC Sparta Praha – Gentofte FA 1:2
Konečné pořadí:
  1. Gentofte FA
  2. Lech Poznaň
  3. AC Sparta Praha
  4. FC Baník Ostrava
  5. SK Rapid Vídeň
  6. SK Slavia Praha
  7. FC Zbrojovka Brno
  8. DAC Dunajská Streda
  9. MŠK Žilina
Nominace Sparty: Matura, Švingr, Čanecký, Keseli, Křivák, Struneček, Kopecký, Češka, Kadlec, Kůtek, Psota, Matušovič.
Trenér Pavel Sulek hodnotí akci: „V první řadě musím pochválit pořadatele za skvěle zorganizovaný turnaj po všech stránkách. Velká minutáž, nulové prostoje, kvalitní obsazení. Věděli jsme, že pokud chceme herně i výsledkově uspět, nesmíme žádné utkání vypustit a že všichni musíme podat nadstandardní individuální výkony.
První dva zápasy nám herně bohužel vůbec nevyšly, neplnili jsme si úkoly, které jsme si stanovali před turnajem a kluci si mysleli, že to půjde samo. Dalšími zápasy to pak už bylo pokaždé lepší a lepší, a ačkoliv to na začátku dne nevypadalo moc příznivě pro nás, nakonec jsme v posledním zápase s Gentofte sahali po první příčce, ale v tomto utkání jsme zcela zaslouženě prohráli. I tak jsme na kluky hrdí, jak se v takové konkurenci prezentovali herně i chováním na hřišti i mimo něj - odměnou byla cena Fair Play pro náš tým."
U10
Tým U10, doplněný o tři hráče o rok starší, se zúčastnil turnaje pro kategorii U11 v německém Töpenu. Sparťané odehráli sedm utkání, v konfrontaci s patnácti ostatními celky brali nakonec celkovou sedmou příčku.
Skupinová fáze:
AC Sparta Praha – KS Lomianki 3:1
AC Sparta Praha – JFG Bayerisches Vogtland 6:0
AC Sparta Praha – Gentofte FA 1:5
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 0:1
AC Sparta Praha – VFC Plauen 1:1
O 5. – 8. místo:
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 0:4
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1
Konečné pořadí:
  1. FC Bayern Mnichov
  2. VFC Plauen
  3. RB Leipzig
  4. Stal Rzeszów
  5. Hertha Berlín
  6. Gentofte FA
  7. AC Sparta Praha
  8. FC Viktoria Plzeň
Nominace Sparty: Bouchal, Brosch, Girman, Jebbiou, Parkán, Pařík, Arient, Karnolt, Straka.
Trenér Adam Gaisler hodnotí akci: „Zahraniční turnaj v Töpenu byl pro naše hráče velmi rozvíjející. Narazili jsme na kvalitní soupeře a každý zápas byl velice náročný. Herně jsme střídali povedené výkony se slabšími a k lepšímu umístění nám především chybělo lepší rozhodování před brankou soupeře."
U9
Sparťanskou devítku čekal v neděli Postřižiny CUP v Nymburku. Tým ACS, doplněný o dva mladší hráče, odehrál celkem devět utkání proti týmům z Čech a nakonec obsadil pátou příčku.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – TJ Pátek 6:1
AC Sparta Praha – FK Dukla Jižní Město 6:1
AC Sparta Praha – SK Polaban Nymburk 7:4
AC Sparta Praha – SK Praga Vysočany 4:1
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 8:1
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FK Admira Praha 5:3
AC Sparta Praha – FK Varnsdorf 2:5
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:3
AC Sparta Praha – SK Jičín 2:5
Nominace Sparty: Aussenberg, Botan, Hudec, Rosa, Koch, Varhánek, Vomáčka, Skřivánek.

Další novinky