Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

První edice Academy Week

Série přednášek pod hlavičkou "Den Trenérů"

Sdílet

Týden nabídl sérii přednášek pod hlavičkou "Den Trenérů", nový formát náboru a platformu pro setkání partnerských klubů. Pro účastníky byl připraven program v podobě prezentací o práci mládežnických trenérů ACS a také ukázkové tréninky týmů.
Úvod do Fun a Development fáze
Jako první byly v pondělí 2. září na pořadu dne přednášky od manažera Fun fáze Jaroslava Vavříčka a také od manažera Development fáze Aleše Vytlačila. Týkaly se práce s kategoriemi U7-U13, které do těchto dvou fází spadají. Následovaly návštěvy tréninků sparťanských týmů U8, U9, U12 a U13.
Manažer Fun fáze Jaroslav Vavříček hodnotí akci: „Den trenérů jsme, i díky opakované pozitivní zpětné vazbě, pořádali již potřetí, tentokráte v rozšířeném formátu o další mládežnické kategorie.
Samotnou akci vnímám jako možnost ukázat trenérům z řad široké veřejnosti, jak v naší akademii pracujeme s těmi nejmladšími kategoriemi. Po teoretické přednášce následoval náhled tréninků kategorií U7–U9, kdy měli trenéři možnost ptát se přímo na cíle, principy a návaznosti jednotlivých cvičení a her v rámci tréninkového procesu. Čehož někteří z nich bohatě využili.
Myslím si, že akce splnila svůj účel, kterým je především provázání teorie s praxí a věřím, že si trenéři odnesli nějaké poznatky, které budou moci aplikovat i v menších klubech.“
Den budoucích nadějí a setkání partnerských klubů
Nejrušnější den na Strahově se odehrál ve středu 4. září. To totiž byl na programu Den budoucích nadějí, tedy největší náborová akce Sparty. Do sparťanské akademie dorazilo celkem 251 mladých nadějí, které se ucházely o místo v týmech ACS a v partnerských klubech.
Trenér U10 a spoluorganizátor náboru Adam Gaisler zhodnotil akci: „Největší náborová akce akademie je za námi a s jejím průběhem jsem určitě spokojen. Den budoucích nadějí je už tradiční událostí sparťanské akademie, a proto jsem rád, že se jí opět zúčastnilo plno kluků i holek, kteří si mohli vyzkoušet jaké to je trénovat ve Strahovském areálu. Poděkování patří všem trenérům a spoluorganizátorům za perfektní reprezentování naší akademie.“
Galerii z celého dne najdete zde.
Úvod do dívčího úseku akademie
Závěr úvodního Academy week tvořila přednáška od manažera divčí Fun fáze Martina Hejna na téma práce s kategoriemi WU7-WU9. Té se zúčastnili trenéři například z DFA Roudnice nad Labem – Hrobce, FC Praha a Prague Raptors FC. Následovala také ukázková tréninková jednotka týmu WU9.
Manažer dívčí Fun fáze Martin Hejno hodnotí akci: „Uskutečnil se první workshop a ukázkový trénink kategorie WU9, ve kterém jsme cílili na představení fungování nejmladších kategorií dívčí akademie AC Sparta Praha. Celá tato akce se nesla v duchu diskuse, výměny postřehů a praktických zkušeností vztahujících se k tématu sportovního rozvoje dívek.
Účastnili se trenéři z několika klubů, kteří se při teoretické části workshopu aktivně zapojili do diskuse ohledně daného tématu, což shledávám jako velmi přínosný aspekt workshopu. V praktické ukázce jsme s trenéry využili prostor na hřišti, kde jsme mohli řešit konkrétní situace v tréninku, které byly zaměřeny na koncept tréninkové jednotky a koučingu samotného.  
Všem zúčastněným trenérům bych tímto rád poděkoval za jejich účast a již nyní se těším na další spolupráci, která napomůže k dalšímu rozvoji dívčího fotbalu. “

Sdílet

    Další novinky