Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15U-14U-12U-11

Anglický týden mládeže

Tři výhry ze čtyř zápasů

Sdílet

Čtyři sparťanské kategorie odehrály vložená utkání v České lize žáků. U14 a U15 se představily na severu Čech v Liberci, kategorie do 11 a 12 let se představily proti o rok starším protihráčům z Ústí nad Labem. Byly z toho tři vítězství!
U15
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)
Branky: 33. soupeř – 4. Klíma.
Sparta: Michal – Kostečka, Kronberger (62. Holoubek), Hybler (41. Hrdlička) – Müller, Klíma, Havrlík, Kmeť – Schejbal (52. Kropík), Hrodek (C), Holinka (41. Mazyarchuk).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Povedl se nám vstup do utkání a brzy jsme se dostali do vedení. Přibližně od 10. minuty, jakoby u hráčů nastalo uspokojení a následných dvacet minut bylo z naší strany hrůzostrašných. Byli jsme pasivní, laxně přistupovali k situacím jak v obranné, tak útočné fázi a nedostupovali protihráče. Ti díky tomu ve srovnali a my byli spravedlivě potrestáni za to, jak jsme k této fázi hry přistoupili. I přesto jsme ke konci prvního poločasu nevyužili dva samostatné úniky a nastřelili břevno. Ve druhém poločase jsme se prezentovali lépe, než v tom prvním a domácí do hry téměř nepustili. Jejich urputně bránící obranu se nám ale podruhé, i přes nastřelenou tyč, vykopnutí míče z brankové čáry prázdné branky a i další šance, překonat nepodařilo."
U14
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 38. Brosch, 60. Kapusňak.
Sparta: Šuťák – Malý, Baroch, Ježek (C) – Rumanský (51. Skuhravý), Macků, Brosch, Press – Bayer, Pikovský, Vitarigov (41. Kapusňak).
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „V první půli se nehrál moc pohledný fotbal. Vyprodukovali jsme hodně ztrát, nedokázali jsme si dostatečně roztáhnout hřiště a nevolili jsme správná řešení do kombinace. Soupeři jsme navíc dovolili poměrně slušné brankové příležitosti, naštěstí je neproměnil. My jsme měli také možnosti ve vápně soupeře, ale ujala se až akce ze samotného závěru poločasu. V druhém dějství jsme už hru kontrolovali mnohem lépe, ale branku jsme vstřelili pouze z úspěšného zisku míče při presinku."
U12
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem U13 6:0
Góly ACS: 2x Bocchetti, 2x Fafejta, Čagánek, Žúbor.
Sparta: Seďa, Pantie (C), Macháček, Haller, Žúbor, Domdjoni, Kult, Miramand, Hruška, Bocchetti, Karas, Fafejta, Čagánek.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Většinu zápasu jsme museli dobývat soupeře, který si slezl do středního bloku a nedal nám nic zadarmo. Přestože jsme předvedli dominantní výkon na míči, tak bych si v naší hře představil větší pohyb bez míče, obzvláště když dobýváme blok soupeře. V tréninku neustále musíme pracovat na vedení útoku v poslední polovině hřiště a na celkových součinností tam, tady vidím pořád veliké nedostatky. Musím ale i pochválit hráče a trenéry z Ústí, kteří o proti poslednímu vzájemnému zápasu udělali velký kus práce."
U11
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem U12 8:3
Góly ACS: 2x Kadlec, 2x Hroník, Arient, Křivák, Straka, Kůtek.
Sparta: Švingr, Arient, Karnolt, Keseli, Struneček, Hroník, Křivák, Kůtek, Kadlec (C), Čanecký, Straka.

Další novinky