Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Devatenáctka remizovala s Plzní

Utkání skončilo bez branek

Sdílet

I přesto, že většina zápasů Celostátní ligy dorostu byla odložena, se sparťanská devatenáctka na Strahově v sobotu utkala s Viktorií Plzeň. V utkání, hraném ve vytrvalém větru a občasném dešti, gól k vidění nebyl a tak si oba týmy připsaly do tabulky jeden bod.
Utkání začalo za vydatného deště, který během úvodních minut ustál. Ovšem silný vítr provázel všechny aktéry po celou dobu zápasu. A podle toho také vypadalo dění na hřišti, kdy se ani jeden tým nedostával do větších šancí. Po necelých dvaceti minutách poprvé zahrozil sparťanský útočník Kaczmarek, po přetaženém centru Lišky ale trefil jen brankáře.
Stejný hráč byl při chuti a střelecký pokus si připsal i ve 33. minutě, kdy pálil těsně nad bránu. I po změně stran pokračoval vyrovnaný zápas, ovšem slibných příležitostí bylo k vidění více. Střídající Ondřej Pavlík se ocitl tváří v tvář s brankářem soupeře, který jeho střelecký pokus vyrazil. Následně se znovu v šanci ocitl Kaczmarek, jehož pokus zastavil obránce.
V závěrečných minutách měli sparťané možnost několika standardních příležitostí, ovšem i kvůli silnému protivětru se prosadit nedokázali. Naopak ani neinkasovali, když si první nulu při prvním startu ve Spartě připsal slovenský brankář Sebastián Zajac. Oba týmy se tak rozešly po bezbrankové remíze s jedním bodem.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „V utkání s Plzní jsme měli po většinu utkání herní převahu, ale nedokázali jsme se výrazněji prosadit v poslední třetině hřiště. V prvním poločase jsme si žádnou výraznější příležitost nevytvořili, ve druhém jsme měli několik šancí, ale bez brankového efektu. Na součinnostech a kvalitě hry v poslední třetině hřiště musíme pracovat a zlepšovat se v ní.“
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:0
Sparta: Zajac – Zouhar (64. Demmer), Krpálek, Diviš (C) – Havelka, Saal, Havrlík (64. Port), Liška (46. Kotrba) – Kaczmarek, Vaňkát (46. Pavlík), Penxa (70. Pavlo).

Další novinky