Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

U17 vysoko porazila Plzeň

Západočechům nastříleli pět gólů

Sdílet

Hráči Sparty do sedmnácti let si v domácím prostředí poradili s Plzní. Proti Viktorii vedli už ve 33. minutě 4:0 a nedovolili, aby soupeř skóre zdramatizoval. V úplně poslední minutě završil skóre skvělou střelou Ondroušek, který dokonal pověstného "bůra".
Vstup do utkání měli sparťané opravdu parádní. Již v páté minutě se totiž prosadil Matyáš Amler. Tentýž hráč byl tak po necelé čtvrthodině u druhého gólu. Jeho přihrávku před bránu si totiž srazil do vlastní sítě jeden z obránců Plzně.
Útočná smršť domácích nepolevovala a další zásah přidal kapitán Sebastian Pech. Ten byl ve správný čas na správném místě, když po rohovém kopu, který zakončoval Střeska, jako první zareagoval a uklidil míč do sítě. Netrvalo to dlouho a brankář hostů musel znovu lovit balón ve své síti. Samuel Raban ho totiž z hranice pokutového území překonal výstavní ranou.
Ve druhé půli sparťanům trochu zvlhl střelný prach, i když šancí měli stále dostatek a byli aktivní. Jejich obrana zůstala pevná, přičemž přidali ještě jednu branku. V samém závěru, tedy v 90. minutě, totiž Radek Ondroušek skvělou střelou upravil skóre na konečných 5:0!
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Utkání se nám povedlo. I přes nepříznivé počasí byla vidět na hráčích velká chuť hrát a pracovat bez míče. Jsme i spokojeni s plněním jednotlivých principů hry, kterou se chceme prezentovat, i proto je výsledek takový, jaký je. Chtěl bych pochválit nejen hráče, kteří nastoupili do utkání, ale i ty, kteří se nedostali do nominace na utkání, protože i oni pracovali v reprezentační přestávce velmi tvrdě a všichni si navzájem vytváří dobrou a zdravou konkurenci. Věřím, že v tomto směru budeme pokračovat.“
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 5:0 (4:0)
Branky: 5. Amler, 14. Porazil (vla.), 26. Pech, 33. Raban, 90. Ondroušek.
Sparta: Mašát – Jeřábek, Ondrášek, Pech (C) (68. Fejfar) – Spizzirri (59. Topič), Střeska, Sochůrek, Ondroušek – Amler (59. Holinka), Lášek (59. Azaka), Raban (59. Kořínek).

Další novinky