Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Na úvod UYL těsná prohra se Salcburkem

Devatenáctka padla o jednu branku

Sdílet

Sparťané mají za sebou první utkání ligové fáze UEFA Youth League proti Salcburku. Hosté z Rakouska se brzy dostali do vedení, za Spartu však na druhé straně v úvodu druhého dějství srovnával Vojtěch Hranoš. Rakouští býci ale díky dvěma trefám odskočili na rozdíl dvou branek, hned vzápětí ovšem na drama ještě gólem na 2:3 zadělal Roman Mokrovics. Sparťanská devatenáctka v závěru už vyrovnávací branku vstřelit nedokázala a na úvod UYL tak těsně s rakouským soupeřem prohrála.
Na první branku diváci na stadionu Loko Vltavín nečekali dlouho, hned po osmi minutách se totiž prosadili hosté. Po několikátém nákopu za sparťanskou obranu se k míči dostal Baidoo, který našel svého spoluhráče v ještě lepší pozici a Oghenetijri Adejenughure otevřel střelecký účet zápasu. Po čtvrt hodině hry zahrozila také Sparta, Mokrovics se blýskl ,,Zidanovkou“ a byl faulován. Z následné standardní situace centroval Rus, Diviš ovšem zakončil vedle.
Na druhé straně se do slibné příležitosti dostal Aguilar, jeho pokus mířící na přední tyč však skončil vedle Francovy branky. V rudém dresu se pak k balonu dostal Mokrovics, jenž vystihl výkop hostujícího gólmana, jeho střelu ale defenziva hostí stačila zablokovat. Oba týmy pak ještě během prvního dějství měli náznaky šancí, žádná branka už ale nepadla a tak šli Kopáňkovi svěřenci do šaten s jednogólovým mankem.
Druhý poločas začal podobně jako ten první, tedy brankou. Ve 49. minutě se do velké šance dostal Hranoš, Hamzic ho ale výborně vychytal. Uběhly tři minuty a tentokráte už se Vojtěch Hranoš dočkal. Mokrovics si vyměnil míč s Rusem, jehož střelu Hamzic neudržel a právě Hranoš balon dorazil do odkryté brány. Uběhly ale tři minuty a Salcburk si vzal vedení zpět na svou stranu. Bendra ze strany přihrál Marcu Striednigovi a ten France překonal fantastickou ranou, 1:2 z pohledu Sparty. V 64. minutě už rakouští býci vedli o dvě branky. Míč se šťastně od Verhouniga dostal k Janu Zetenymu, který prostřelil brankáře France a zvýšil na 3:1 pro Salcburk.
Uběhly sotva dvě minuty a opět bylo zaděláno na drama. Po dobré souhře Horáka s Rusem se za záda hostujících obránců dostal Roman Mokrovics a povedlo se mu střelou na přední tyč gólmana Hamcize nachytat. V poslední dvacetiminutovce domácí fotbalisté s podporou v zádech svého soupeře několikrát dostali pod tlak a vytvořili si také zajímavé šance, jednu z nich měl v 76. minutě po rohovém kopu Krpálek, jeho hlavička však mířila těsně vedle. Sparťanští mladíci tak na úvod UEFA Youth League padli se soupeřem ze Solnohradu 2:3.
AC Sparta Praha – FC Salzburg 2:3 (0:1)
Branky: 52. Hranoš, 67. Mokrovics – 8. Adejenughure, 55. Striednig, 64. Jano.
Sparta: Franc – Říha, Krpálek, Diviš (46. Zouhar) – Novák, Saal (60. Horák), Tošnar (C), Liška – Mokrovics, Rus, Hranoš (60. Penxa).

Další novinky