Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Mohl by se pískat konec

Jaroslav Zelený po zápase s FC Salzburg

Sdílet

Spolu s hráčem zápasu Filipem Panákem a Martinem Vitíkem vytvořil obrannou trojici, která nepovolila soupeři ani jeden gól. Jaroslav Zelený po zápase odpovídal na dotazy novinářů.
O vývoji utkání
Asi nikdo nepředpokládal, že vyhrajeme 3:0. Samozřejmě jsme šťastní, že jsme to zvládli. Podařilo se nám být efektivní v zakončení. Dali jsme dva góly ze situací, kdy nebyli úplně zformovaní a my jsme toho využili nákopem nebo dlouhou přihrávkou. Dvougólový náskok v poločase nám dal výbornou výchozí pozici. Výhodou také bylo, že necentrovali do vápna. Vždy to chtěli dovést až do kuchyně, což se jim nedařilo.
O pozápasové euforii
Teď si to budeme chvíli užívat – jak my, tak fanoušci. Ale dalším zápasem to končí, protože ho musíme také zvládnout.
O pozici v tabulce ligové fáze
Mohl by se pískat konec… Ale jsme teprve na začátku. Spíše to bereme s nadsázkou.
O čistém kontě
Kdyby třeba více centrovali do vápna, tak by mohli mít větší tlak. Jenže oni na to nemají hráče. Vždycky to chtěli prokombinovat, ale my jsme byli hodně nahuštění a v tom prostoru bylo strašně těžké se tam dostat. Naštěstí se jim to nedařilo dovážet do prázdné branky.
O zkušenostech ze vzájemných zápasů
Odehráli jsme to lépe takticky než zápas v přípravě. Tehdy jsme uhráli remízu 2:2 a já byl po zápase úplně mrtvej. Jako obrana jsme hráli hodně vysoko a za nás neustále lítaly balony. Dnes kluci vepředu výborně pracovali, tahali dozadu a pomáhali nám. Občas jsme mohli být aktivnější v bloku, ale zároveň jsme byli o něco chytřejší než v přípravě.
O zvyku na herní systém
Určité fáze zápasu mi připomínali odvetu s FCSB, kdy nás po snížení soupeř zatlačil. Ale liší se to tím, že v Bukurešti stříleli ze všech stran. Dnes to bylo trochu jiné, nebylo to však nic nového. Už jsme pár takových zápasů odehráli.
O svých startech v Lize mistrů
Už je to pět let, hrál jsem proti jiným soupeřům. Úplně jsme to v kabině nerozebírali. A teď už se tím ani nemůžu moc chlubit, protože si ji zahráli všichni. 
O změně pozice oproti reprezentaci
Asi bych s tím neměl problém, ale možná mi pomohlo, že se nehrálo. Potrénoval jsem a znovu jsem si to vyzkoušel.
O osobním návratu do Champions League
Někdy jsou ty cesty nevyzpytatelné. Teď to platí i pro mě. Jsem za to strašně rád.
O atmosféře na Letné
Bylo super, že se nám povedlo dát první gól. Lidi to dostalo do varu a atmosféra byla skvělá. Dnes si sedlo všechno. Dali jsme gól, diváci fandili. Samozřejmě, chyby tam byly, ale jinak to byl skvělý večer.

Další novinky