Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryU-19

Výsledek nás mrzí

Trenér U19 Jan Kopáňko po Salcburku

Sdílet

V úvodním utkání Youth League sparťané nestačili na Salcburk, kterému po pětigólové přestřelce podlehli 2:3. Na začátek ligové fáze si tak první body nepřipsali. Utkání následně hodnotil trenér Jan Kopáňko.
O pocitech po utkání
Z pohledu výsledku je to samozřejmě zklamání, chtěli jsme v prvním utkání být úspěšní. Zároveň samozřejmě vnímáme spoustu podnětů směrem ke hře, ve kterých musíme být příště lepší, abychom dokázali bodovat.
O přípravě na soupeře
Myslím, že jsme na Salcburk byli dobře připravení. Věděli jsme, jakým způsobem bude hrát, což se nám během utkání potvrdilo. Věděli jsme, že budou chtít hrát balóny za obranu a mít jednoduchý přechod, z čehož jsme bohužel dostali gól hned na začátku. Konfrontace se Salcburkem, s jejich silnými individualitami a jeho týmovým výkonem, je pro nás motivací do další práce.
O jednogólovém rozdílu
Měli jsme možnosti, jak utkání srovnat. Ovšem zápasy se vyhrávají ve vápnech, kde jsme byli o trochu horší. Gólům, které jsme dostali jsme mohli zabránit a byly z mého pohledu lacinější. To, že to nevyšlo nás samozřejmě mrzí, ale projevila se o trochu větší kvalita v zakončení na straně soupeře.
O příštích utkáních
Do dalšího utkání se musíme zlepšit v práci bez míče. Hlavně v defenzivě a můžeme být i více agresivnější a hlavně kvalitnější při napadání rozehrávky soupeře. Dále poté v individuálních výkonech, které v mnoha ohledech mohly být lepší. Ale věřím, že do dalších utkání, jak v lize, tak v Youth League, vše vyladíme.

Další novinky