Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Brzký gól nás uklidnil

Lukáš Sadílek po utkání s Českými Budějovicemi

Sdílet

Lukáš Sadílek naskočil do zápasu na Střeleckém ostrově s kapitánskou páskou na ruce. Po konci utkání odpovídal novinářům na pozápasové tiskové konferenci.
O klíčových momentech utkání
Rozhodla standardní situace z úvodu zápasu. Řekli jsme si, že čím dřív dáme gól, tím budeme klidnější a nebudeme se za každou cenu hnát do koncovky. První gól nás tedy uklidnil. Paradoxně jsme pak soupeře dostali do hry, zvlášť po červené kartě. Měli dva nebo tři protiútoky, které jsme odbránili nedůsledně. Občas jsme se uchylovali k odkopům místo držení balonu. Přesto si myslím, že jsme to měli pod kontrolou. Ve druhém poločase bylo otázkou času, kdy přidáme druhý gól. Mohli jsme jich dát daleko víc.
O přepnutí z Ligy mistrů
Připomínali jsme si to už několik dnů před dnešním zápasem, že duel se Salzburgem je pryč a nějakým klopýtnutím ho můžeme zahodit. Apelovali jsme na sebe, ať se to nestane a jsme dobře nastavení v hlavě. Tým šlapal. Věděli jsme, že jsme sem přijeli vyhrát a mít zápas pod kontrolou.
O změně v nastavení oproti minulé éře
Jsme sebevědomější, zápasy máme pod kontrolou. Dnes nám samozřejmě pomohla i červená karta. Ale na míči jsme silní, utkání dokážeme kontrolovat. Není to o tom, že dáme gól a pak se na konci klepeme o výsledek. Takovými fázemi jsme občas procházeli. Dnes to tak nebylo, šlo jen o otázku skóre.
O zákroku na Mathiase Rosse
Mathias byl hodně otřesený a po zápase ležel v kabině, ale bude v pohodě. Tu situaci jsem popravdě moc neviděl. Jen jsem se otočil a Ekpai tam šel celkem důrazně. Zdálo se mi, že nešel úplně do balonu. Ale jak říkám, neviděl jsem to na videu, takže to nechci nijak hodnotit. Paradoxně nám to trochu uškodilo, vypadli jsme z koncentrace, ale o poločase jsme si řekli, co a jak budeme dělat.
O respektu ze strany soupeře
Trochu mě překvapilo prvních deset minut, kdy se Budějovice hodně stáhli. Asi to bylo jejich cílem. Čím víc u sebe stáli, tím menší díry mezi nimi byly. Možná nás chtěli vytlačovat do stran, abychom centrovali, protože to nám není úplně vlastní. Je dobře, že jsme skórovali zrovna ze standardky. Poté to museli vysunout a trochu víc hrát. Na to jsme čekali. Chtěli jsme, aby vyjeli trochu do presinku a v jejich hře vznikala větší okýnka.
O neuznaném gólu Dynama
Sám jsem se ptal kluků, proč jsme je vystavovali do ofsajdu. Nakonec to asi bylo hodně těsné. Když máte zápas pod kontrolou a jednu situaci podceníte, můžete dostat soupeře do hry. Nakonec můžeme být rádi, že se tak nestalo.
O vyloučení a změně taktiky.
Budějovice hráli o jednoho méně. Nesnažili se presovat, stáli v bloku a spoléhali na nějaký brejk nebo standardku. Pár situací, kterých se musíme vyvarovat, ve druhém poločase bylo. Ale zvládli jsme to dobře. Občas se prostě stane, že soupeř do brejku vyjede. Taktiku to ale nezměnilo. Řekli jsme si, co musíme hrát a zlepšit. Dařilo se nám to, párkrát jsme to obehráli dokola a měli jsme okýnka k tomu, abychom se dostávali do přečíslení.

Další novinky