Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15U-13U-12U-11

Patnáctka vysoko zvítězila

Týmy U11–U13 nastoupily proti starším soupeřům

Sdílet

Ve středu byly v akci čtyři sparťanské týmy v České lize žáků. Kategorie do patnácti let porazila Meteor, stejně tak tým U13 doplněný o několik hráčů z U14. Jedenáctka s dvanáctkou přivezly jeden bod z těžkých bojů na severu Čech.
U15
AC Sparta Praha – FK Meteor Praha 9:0 (3:0)
Branky: 5. a 44. Hrdlička, 7. a 14. Hrodek, 54. Havrlík, 57. Mazyarchuk, 69. Schejbal, 71. Kmeť, 78. Holoubek.
Sparta: Dyntar – Kostečka, Kronberger, Holoubek – Müller (49. Kmeť), Hybler (64. Schejbal), Havrlík, Hrdlička – Hrodek (C), Mazyarchuk, Holinka.
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „První gól jsme dali už v páté minutě a druhý hned téměř minutu na to, což nám ulehčilo vstup do utkání. Soupeře jsme přehrávali a vytvářeli si spoustu dobrých situací v poslední třetině hřiště. V těch jsme se však nechovali často správně a byli hodně nepřesní.
Ve druhém poločase jsme zkvalitnili řešení ve finální fázi a přidali ještě šest branek po hezkých přímočarých situacích a příkladně pracovali až do konce zápasu. Často jsme se však nemohli vypořádat s důrazem hráčů Meteoru. V tomto ohledu se musíme zlepšit.“
U13
AC Sparta Praha – FK Meteor Praha U14 5:4 (3:0)
Branky: 1. Brosch, 43. Ševínský, 56. a 72. Hašler, 75. Pekhart – 7. a 50. Manukjan, 44. a 69. Hanzal.
Sparta: Keseli (41. Sňozík) – Ježek (C) (41. Tůma), Matějka (41. Baroch) – Žák (41. Škrleta), Brosch (41. Machač), Hlava (41. Ševínský), Pračko, Turoň – Salač, Pavelec (41. Hašler), Pekhart.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Zápas byl hodně specifický už od skládání sestavy. V týmu byl mix hráčů dvou kategorií, a někteří měli omezenou minutáž kvůli návratu po zranění. Nicméně jsem rád za předvedenou hru i výsledek. V první půlce jsme dali sice rychlý gól, ale soupeř byl lepší a více nebezpečný než my. Problém nám dělala hlavně rychlost a důraz útočných hráčů soupeře v rychlých protiútocích.
Naopak ve druhé půlce jsme byli schopni více držet míč a dostávat se do vyložených šancí. Utkání se výsledkově přetahovalo na obě strany. V závěru utkání jsme měli více kondičních sil my a po náročném výkonu o gól zvítězili. Kluci si zaslouží velký kredit za to jak zápas zvládli.“
U12
FC Slovan Liberec U13 – AC Sparta Praha 4:2
Branky ACS: Kult, Karas.
Sparta: Seďa, Pantie (C), Kisel, Haller, Macháček, Čagánek, Kult, Bocchetti, Miramand, Hruška, Karas, Sommer, Fafejta.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Jako v posledních zápasech se nám povedl vstup do utkání. Byli jsme aktivní, vytvořili si dostatek šancí a dali první branku. Bohužel nás taky provází to, že šance neproměňujeme a jsme neefektivní. Místo toho, abychom vedli v 15 minutě 4:0, tak Liberec do třetiny zápas během dvou minut otočil. Zbytek zápasu se vyvíjel ve velmi podobném duchu, kdy jsme určitě byli lepším a nebezpečnějším týmem, ale soupeř nám udělil lekci z produktivity.
I přes místy drtivý tlak v poslední třetině se nám nepovedlo zápas srovnat nebo otočit a Liberec si zápas zkušeně pohlídal. Dnes mě mrzí nejvíc to, že jsme si goly zavinili individuálními chybami a ty proti tak vyspělému staršímu týmu dělat nemůžeme. Kluky ale musím pochválit, opět jsme prokázali velkou kvalitu, obrovské nasazení a tuhle porážku určitě bereme se vztyčenou hlavou. Liberci gratuluji k vítězství a děkuji za skvělý zápas, který nás posunul zase o kus dál.“
U11
FC Slovan Liberec U12 – AC Sparta Praha 5:5
Branky ACS: 2x Křivák, Arient, Kůtek, Psota.
Sparta: Švingr, Arient, Karnolt, Keseli, Kopecký, Struneček, Křivák, Kůtek, Češka (C), Psota, Straka, Clarup.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Oproti poslednímu zápasu s Meteorem jsme tentokrát měli výborný vstup do utkání my. Rychle jsme vedli, vytvářeli jsme si spoustu dalších vyložených šancí a soupeře jsme do ničeho většího nepouštěli. Bohužel jsme v průběhu utkání dostali až moc laciných gólů, které jsme určitě dostat nemuseli, což mě za kluky hodně mrzí, protože tento zápas si určitě zasloužili vyhrát. Pokud kluci budou k dalším utkáním přistupovat tak, jako k tomu dnešnímu, nebojím se toho, že bychom podobné výkony nepředvedli znova.“

Další novinky