Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Výhra na půdě Viktorie Plzeň

Soupeře ze západu Čech porážíme o sedm branek

Sdílet

V rámci šestého kola ženské nejvyšší ligy sparťanky změřily síly s Viktorií Plzeň. Na venkovní půdě naše holky dokázaly vstřelit sedm branek.
První branku viděli diváci v Dobřanech již v deváté minutě. Bohužel pro domácí fanoušky se jednalo o vlastní gól jedné z plzeňských hráček.

Následující gól byl pro Plzeň opět trochu smolný. Centr Michaely Khýrové si domácí hráčka totiž srazila do vlastní branky.

Ve 20. minutě se po centru z levé strany prosadila do téměř prázdné brány Lauren Chang.

Ve 39. minutě se znovu měnil stav utkání po brance Michaely Khýrové. Na závěr poločasu přidala pátou trefu po rohovém kopu Petra Bertholdová.

V 64. minutě si trenér Pavol Gregora připravil hned patero střídání. Ze hřiště odešly Bartoňová, Trachtová, Khýrová, Černá a Kotrčová. Nahradily je Polášková, Havalec, Stárová, Retkesová a Beckman.

Pár minut po příchodu na hřiště se po krásném zpracování prosadila střelou na zadní tyč slovenská útočnice Victoria Havalec a navýšila tak vedení Sparty na šest branek.

V 88. minutě přidala sedmou branku Sparty Radka Paulenová, která plzeňskou brankářku propálila ranou z dálky.

Na závěr utkání dostala Plzeň po faulu na Victorii Havalec červenou kartu. Z následného přímého kopu trefila Radka Paulenová jen břevno.

FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 0:7 (0:5)
Góly: 20. Chang, 39. Khýrová, 45. Bertholdová, 78. Havalec, 88. Paulenová

Sestava Sparty: Kožuriková –  Dědinová, Bertholdová, Bartoňová (64. Stárová) – Paulenová, Kotrčová (64. Retkesová) –  Kaláberová, Černá (64. Beckman) –  Chang, Trachtová (64. Havalec), Khýrová (64. Polášková)

Sdílet

    Další novinky