Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

Sparťanští mladíci vyzvou Stuttgart

Představení německého soupeře v Youth League

Sdílet

Sparťanská devatenáctka má na podzim stejný program na mezinárodní scéně, jako áčko. Působí totiž v UEFA Youth League, tedy v mládežnické obdobě Champions League. Po úvodní prohře se Salcburkem se představí v německém Stuttgartu, který v úvodním klání této soutěže podlehl Realu Madrid.
VfB Stuttgart je jedním z tradičních německých klubů. Na svém kontě má hned pět titulů v Bundeslize, ve které působil nepřetržitě od roku 1977 až do roku 2016. Po dvou sestupech a návratech se Stuttgart znovu usadil v nejvyšší soutěži a vloni z toho bylo senzační druhé místo, když skončil i před Bayernem Mnichov. To znamenalo postup do Champions League a s ním účast v Youth League.
Devatenáctka klubu z města slavných automobilek působí v nejvyšší německé soutěži U19, která má dohromady rovnou 64 účastníků. Ti jsou rozděleni podle regionů do osmi skupin. Stuttgartu patří první příčka ve skupině A, když zatím v osmi utkáních šestkrát zvítězil a dvakrát remizoval.
V UEFA Youth League se VfB již utkalo s Realem Madrid (0:1). V úvodním kole ligové fáze ovšem rozhodla jediná branka bílého baletu. Kromě Realu a Sparty místní mladíky čeká ještě Juventus, Atalanta, CZ Bělehrad a Young Boys.
V uplynulé sezoně mladíci ve své soutěži skončili na třetím místě. Ve své historii klub z jihozápadu Německa v kategorii U19 slavil 10x mistrovský titul, naposledy ovšem v roce 2005. Před dvěma lety poté slavil triumf v mládežnickém poháru.
VfB Stuttgart odehrává svá utkání v MHPAreně, která má kapacitu přes 60 tisíc diváků. V jejím bezprostředním okolí obsahuje mládežnickou akademii klubu včetně stadionu Roberta Schlienze, který s kapacitou pět tisíc diváků hostí utkání mládeže. Klání v Youth League se ovšem odehraje na stadionu s názvem Gazi-Stadion auf der Waldau, kde jsou doma Stuttgart Kickers. Ti působí v Regionální lize (čtvrtá nejvyšší soutěž).
Utkání sparťanské devatenáctky se Stuttgartem proběhne v úterý 1. října od 12:30. Přímý přenos bude dostupný pro předplatitele Sparta UNLIMITED.

Další novinky