Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Je to jen o nás

Martin Vitík před utkáním se Stuttgartem

Sdílet

V jednadvaceti letech je Martin Vitík jedním ze základních stavebních kamenů naší sestavy. Před druhým utkáním v ligové fázi Champions League odpovídal novinářům na tiskové konferenci.
O atmosféře v týmu
Za celý tým můžu říct, že atmosféra je dobrá. Na základě jednoho prohraného zápasu se určitě nemění. Porážka není nikdy příjemná, ale musíme se s ní vyrovnat. Máme třináct výher, dvě remízy a jednu porážku. To hovoří za vše.
O své vlastní formě
Cítím se dobře. Ano, v zápase s Olomoucí jsem pokazil dvě situace, ze kterých padly dva góly. Do té doby jsem však hrál dobré utkání. Bohužel, jak to u obránců bývá, naše chyby jsou hodně vidět. Kdybychom vedli o více gólů, vypadalo by to určitě jinak.
O německém soupeři
Stuttgart jsem viděl především v zápase s Realem Madrid. Tým je velmi silný, měl tři tutové šance. Za poslední dva roky udělali velký progres. Čeká nás rychlostně, silově i technicky vybavený celek. Jsme si vědomi, že to nebude to jednoduchý zápas. Vnímáme jejich kvalitu, ale chceme se soustředit sami na sebe. Hrajeme Ligu mistrů. Proti nám budou stát daleko lepší ofenzivní hráči než v české lize. Proto jsem rád, že v této soutěži jsme.
O útočníku Denizu Undavovi
Je to asi největší hvězda týmu. Silově vybavený, má dobrý výběr místa ve vápně. Nějak speciálně jsme se na něj však nepřipravovali. Mají silné individuality, ale především se na ně připravujeme jako na celek.
O potenciálně největším zápase kariéry
Asi je to největší stadion, na kterém jsem kdy hrál. Takže to můžeme brát jako jeden z největších zápasů mé kariéry. Doufám však, že přijdou ještě větší.
O možném přestupovém zájmu soupeře
Nechci tu úplně spekulovat o Stuttgartu. Sám vnímám, že o mou osobu zájem je. Nijak se na to však nesoustředím, nehraje to pro mě roli. Že by se o mě zajímali a měl bych zahrát tak, aby si mě vybrali? Vůbec to není o jednom zápase.
O těžkém nadcházejícím měsíci
Myslím si, že máme kvalitně natrénováno. Fyzicky jsme dobře připravení. Není jediný důvod, proč bychom ten náročný program neměli zvládnout. Je to jen o nás, jak si budeme věřit. Těžké chvíle přijdou, proto musíme stát při sobě jako tým.

Další novinky