Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Prohra ve Stuttgartu

Sparťané odehráli druhé utkání Youth League

Sdílet

Ke druhému utkání Youth League cestovali hráči sparťanské U19 do Stuttgartu. S místním soupeřem drželi krok jen v první půli, v té druhé bohužel třikrát inkasovali a zpět do Prahy se vrátí bez bodového zisku.
Sparťané měli na začátku několik náznaků akcí. Ondřej Penxa se dostal k odraženému míči jako první a ještě hledal spoluhráče, ovšem neúspěšně. Během první půle se stejný hráč také dokázal gólově prosadit, trefa ale neplatila kvůli ofsajdu. Na druhé straně měl největší šanci první půle domácí Bujupi. Toho ovšem ve stoprocentní gólovce vychytal sparťanský gólman Zajac.
Po změně stran skóre bezbrankové nezůstal dlouho. Po ztrátě sparťanů před pokutovém území napřáhl ke střele Laure Penna, který zamířil mimo dosah Sebastiána Zajace. Hrozili ale i sparťané. Po přihrávce z pravé strany se dral do zakončení Daniel Rus, ten ovšem na míč těsně nedosáhl.
Klíčový moment se odehrál v 78. minutě. Luakse Saala na polovině Sparty zatáhl za dres obránce. Saal se po něm ohnal a viděl červenou kartu. Hned tři minuty poté využil početní výhody Deli Hajdini. A pět minut před koncem pečetil výhru domácího celku znovu Lauri Penna.
VfB Stuttgart – AC Sparta Praha 3:0 (0:0)
Branky: 54. a 85. Penna, 81. Hajdini. ŽK: 14. Malanga, 62. Scott, 78. Penna, 81. Hellstern – 79. Rus. ČK: 78. Saal.
Sparta: Zajac – Zouhar, Krpálek, Demmer (C) – Novák (87. Azaka), Horák (72. Havrlík), Saal, Liška – Penxa (87. Kotrba), Rus (82. Pavlík), Mokrovics (72. Kaczmarek).

Další novinky