Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Dívčím kategoriím se v zápasech dařilo

WU8 odehrála svůj první turnaj

Sdílet

O víkendu odehrály dívčí kategorie další zápasy. WU13 zvítězila nad Bohnicemi a WU8 odehrála svůj první turnaj.
WU13

V sobotním utkání proti Bohnicím nastoupil tým složený převážně z hráček ročníku 2013, posílený o starší žákyni Noskovou. Důvodem byly početné absence kvůli nemocem a zraněním, které zasáhly tým mladších žákyň, jež hrály dvě utkání po sobě.

Tým předvedl výbornou hru v rozehrávce od brankářky, průnikových přihrávkách a soubojích 1v1, což vedlo k řadě brankových příležitostí. Na druhou stranu se nedařilo efektivně reagovat na nakopávané míče soupeře a přebírání hráček. U některých hráček také chybělo větší nasazení.

Tým WU13 dokázal Bohnice porazit 6:5 a připisuje si další výhru.

Následoval zápas proti Hradci. Sparta začala aktivně a prvních 20 minut předváděla hru, kterou by se chtěla prezentovat. Hradec hrál jednoduchý, ale účinný fotbal s rychlými přechody do útoku. Naše dívky protivnicím hru usnadnily řadou individuálních chyb, které soupeřky nekompromisně trestaly. Utkání skončilo 1:5 ve prospěch hradeckého týmu.

WU11
Ve středu 25. září tým WU11 odehrál tréninkové zápasy proti Xaverovu, a to na třech hřištích ve formátech 6+1 a 5+1.

Na hřišti 6+1 se hráčky prezentovaly skvělou energií, rychlým přechodem do útoku a dobrou obranou, která zabránila soupeři v šancích. Utkání skončilo 14:7 ve prospěch našich dívek.

Na hřišti 5+1 starší hráčky dominovaly většinu zápasu, předváděly herní principy z tréninku a zaslouženě skórovaly. Dívky toto utkání zvítězily 9:1.

Mladší tým na stejném formátu čelil silnějšímu soupeři, ale po změně na hru 5 proti 4 se hra vyrovnala a hráčky měly více příležitostí, přesto Xaverovu podlehly 7:29.

Fotogalerie z utkání: https://photos.app.goo.gl/ujHwrY1hUpMCaeLU8

V neděli 29. září odehrály hráčky WU11 své druhé utkání v jednom týdnu v rámci soutěže PFS, a to ve formátech 6+1 a 5+1.
Hřiště 6+1: Tým se utkal s chlapci ze Zbraslavi, kteří měli fyzickou převahu. V úvodu utkání to pro hráčky bylo náročné, protože soupeř byl větší a rychlejší. Jakmile se však začaly soustředit na kombinační hru, dokázaly se zlepšit a vytvořit několik pěkných akcí. Sparťanky byly aktivní, dobře napadaly soupeřovu rozehrávku a bránily. I přes to ale svým soupeřům podlehly 12:4.

Hřiště 5+1: Na druhém hřišti hrály hlavně dívky ročníku 2015. Zápas byl velmi vyrovnaný, a i když soupeř měl silovou převahu, hráčky skvěle bojovaly. Díky dobrému presinku při soupeřově rozehrávce se často dostávaly do šancí a vytvářely tlak. Díky své bojovnosti zvítězily 19:13.

WU9

V zápase proti Dukle Jižní Město se hráčky WU9 zaměřily na orientaci v herním systému a efektivní využívání volného prostoru. V první polovině zápasu se však často stávalo, že hráčky narážely do soupeřek a místo obcházení se je pokoušely přetlačit.

Ve druhé části zápasu už byly hráčky mnohem organizovanější. Lépe využívaly volný prostor a dodržovaly své pozice, což jim usnadnilo překonávat soupeřky a rozšiřovat hru.

WU8

V neděli 29. září odehrály hráčky kategorie WU8 svůj první turnaj v této sezóně, během kterého se utkaly s klučičími týmy ze Spartaku Kbely, Dolních Břežan, Slavie Louňovice a Březiněvsi.
Hráčky se předvedly výbornými individuálními výkony, ukázaly své dovednosti v práci s míčem, obcházení soupeřů a vstřelily mnoho gólů. Důležité bylo i jejich rychlé napadání po ztrátě míče, kde prokázaly velkou zarputilost.
Do budoucna se zaměří na lepší orientaci v prostoru, aby se při útocích navzájem neblokovaly a efektivněji využívaly volná místa na hřišti. Mezi nejlepší hráčky patřily Prokůpková a Boudisová.

Sdílet

    Další novinky