Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-16U-15U-14U-12U-11U-8

Stoprocentní středa mladých sparťanů

U8 postoupila v Planeo Cupu

Sdílet

Ve středu měly čtyři sparťanské kategorie na programu soutěžní utkání. Čtrnáctka s patnáctkou uspěly v Hradci Králové, týmy U11 a U12 přivezly plný počet bodů z Příbrami. Sparťanský tým do osmi let byl navíc úspěšný v kvalifikace Planeo Cupu, šestnáctka porazila sedmnáctku Viktorie Žižkov.
U16
AC Sparta Praha – FK Viktoria Žižkov U17 9:0 (1:0)
Branky: 40., 55. a 56. Švec, 59., 75., 76, a 85. Pospíšil, 79. Klečar, 88. Vondrášek.
Sparta: Mašát (46. Hruška) – Federle (46. Heisig), Kubíček (60. Federle), Forejt (75. Kubíček) – Klečar (46. Kos), Nespěšný (46. Konečný), Zadrobílek (46. Vondrášek), Král (46. Šebrle) – Švec (60. Klečar), Mašek (46. Pospíšil), Krejčí (67. Nespěšný).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Utkání jsme zvládli velmi slušně. Dařila se nám výstavba od brankáře, dobře jsme kombinovali a byli jsme efektivní v zakončení. Soupeře jsme do žádné větší šance nepustili.“
U15
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 1:5 (1:1)
Branky: 36. Kronberger (vla.) – 24. Klíma, 44. Hrdlička, 57. Mazyarchuk, 73. Havrlík, 77. Hrodek (pen.).
Sparta: Dyntar – Kostečka, Kronberger, Makovský – Müller (55. Kmeť), Klíma, Havrlík, Hrdlička – Schejbal, Mazyarchuk (63. Kropík), Hrodek (C).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Zápas se hrál na podmáčeném hřišti, což poznamenalo jeho úvod, ve kterém bylo spoustu nepřesností a hra připomínala spíše boj. Náš výkon šel však postupně nahoru, což vyvrcholilo krásnou přímočarou akcí, na konci které byl Klíma a jeho přesná trefa k levé tyči nás poslala do vedení.
Hrál se důrazný, rychlý fotbal a my si vytvářeli dobré příležitosti, z nichž jsme však nic nevytěžili. Přibližně od 30. minuty jsme začali hrát až příliš profesorsky. Důrazný soupeř nás soubojově přehrával, naše řešení situací na těžkém terénu bylo složité a pomalé, za což jsme byli těsně před poločasem potrestáni. Naštěstí jsme se ze špatného závěru prvního poločasu poučili a v tom druhém, ve kterém jsme nastříleli čtyři góly, byli chlapci velmi aktivní, na těžkém terénu perfektně kombinovali a zápas odbojovali až do konce. Za druhý poločas si takto vysoké vítězství na těžké hradecké půdě kluci zasloužili.“
U14
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 2:9 (2:2)
Branky: 3. Motálek, 30. Pospíšil – 8. Pavelec, 14. a 56. Tůma, 51. a 71. Vitarigov, 54. Ševínský, 68., 70. a 78. Hašler.
Sparta: Šuťák – Žák (41. Pračko), Baroch (41. Brosch), Ježek (41. Malý) – Macků, Skuhravý, Ševínský (C), Press – Tůma (61. Babiar), Pavelec (41. Hašler), Vitarigov.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „Po celý první poločas jsme se nedokázali moc prosazovat naší kombinační hrou středem hřiště. Často jsme ztráceli míče a i pohybově vypadal soupeř lépe. V druhém dějství už jsme měli otěže zápase pevně ve svých rukou. Přidali jsme rychlost a kvalitu v ofenzivní fázi hry, navíc jsme byli pevní vzadu.“
U12
FK Příbram U13 – AC Sparta Praha 2:7
Branky ACS: 3x Haller, Pantie, Miramand, Sommer, Kisel.
Sparta: Jirk, Pantie (C), Macháček, Haller, Žúbor, Blecha, Kisel, Miramand, Sommer, Karas, Hruška, Čagánek.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Náš výkon měl velmi dobré parametry. Na míči jsme byli odvážní, kreativní a aktivní. Předvedli jsme spoustu zajímavých akcí od výstavby do zakončení. Bez míče jsme byli dostatečně zodpovědní. S ohledem na počet vytvořených šancí musíme být ale v dalších zápasech mnohem efektivnější a v boxu soupeře se chovat jako zabijáci.“
U11
FK Příbram U12 – AC Sparta Praha 2:5
Branky ACS: Clarup, Češka, Hroník, Karnolt, Růžička.
Sparta: Švingr, Arient, Clarup, Češka, Hroník, Kadlec (C), Karnolt, Keseli, Kopecký, Křivák, Psota, Růžička.
U8
Sparťánci do osmi let mají za sebou první klání v Planeo Cupu. V celorepublikovém poháru mládeže odehráli první kolo kvalifikace. Po jednoznačných výsledcích se mohli radovat z postupu do další fáze turnaje.
Sparta: Samec, Samuel, Kotora, Nápravník, Beneš, Skřivan, Halaburda.
Zápasy Sparty:
AC Sparta Praha – SK Aritma Praha 7:2
AC Sparta Praha – FK Viktoria Žižkov 15:0
AC Sparta Praha – ČAFC Praha 9:2
AC Sparta Praha – SK Modřany 19:1
AC Sparta Praha – SK Spartak Kbely 15:3

Další novinky