Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Sparta vysílá na reprezentační sraz Česka deset hráček

Národní tým odehraje zápasy proti Bělorusku

Sdílet

Odjakživa platí, že sparťanky jsou klíčovou součástí českého národního týmu. Trenér reprezentace Karel Rada ze sparťanských řad vybíral i tentokrát.
V původní nominaci pro nejbližší reprezentační sraz se objevilo osm sparťanek. Do obrany byly povolány Petra Bertholdová, Aneta Dědinová a Antonie Stárová. Zároveň se v nominaci na pozici záložnic objevily Eva Bartoňová, Franny Černá, Michaela Khýrová, Kateřina Kotrčová a Eliška Sonntagová.
V úterý se počet sparťanek v reprezentaci opět rozšířil. Své první nominace do seniorské repre obdržely Radka Paulenová a Aneta Polášková.
První jmenovaná je aktuálně ve veliké formě. Radka vstřelila branku ve třech zápasech za sebou a s pěti góly aktuálně útočí na svou střelecky nejúspěšnější sezonu. V ročníku 2023/2024 nasázela v lize sedm branek.
Byl to jeden z mých cílů a zároveň sen, který se mi teď splnil.
„Jsem opravdu moc potěšená. Další úkol teď bude se v týmu udržet a pomáhat spoluhráčkám, jak jen to půjde. Jsem za tu možnost opravdu ráda," vyjádřila své bezprostřední pocity Radka Paulenová. „Na sraz se moc těším, i když cítím lehkou nervozitu. To k tomu asi patří. Těším se až poznám hráčky, které znám jen jako protihráčka, taky z druhé strany," pokračovala dvaadvacetiletá záložnice.
Aneta Polášková v lize nastřílela za Spartu už šest gólů a společně s dalšími pěti hráčkami vede tabulku střelkyň.
Je to pro mě splnění dlouhodobého snu.
„Dodává mi to velkou motivaci makat ještě víc, abych mohla oblékat dres reprezentace pravidelně. Jsem za tuhle příležitost strašně moc vděčná. Na sraz se moc těším, ale zároveň jsem nervózní. Zajímá mě, jak to bude probíhat a jak zapadnu. Věřím, že mi holky pomůžou," popisovala nadšení z nominace Aneta Polášková.
Národní tým čekají v rámci prvního kola kvalifikace o ME 2025 dva zápasy proti Bělorusku. Hrát se bude na Gradski stadion v Chorvatsku. Výkopy jsou naplánovány na 25. 10. 20:30 a 29. 10. 15:00.
Ať se daří, holky!

Další novinky