Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-17U-16U-13U-12U-11U-10

Nepovedená derby

Přehled výsledků mládeže

Sdílet

Ve středu bylo v akci šest sparťanských týmů a hned čtyři z nich odehrály derby. Šestnáctka se sedmnáctkou vyzvaly v přátelských utkáních Příbram, U12 a U13 odehrály ligové zápasy na Slavii, derby odehrála také desítka a jedenáctka.
U17
AC Sparta Praha – FK Příbram U19 3:2 (0:1)
Branky: 46. Kořínek, 53. Kořínek, 89. Kotíšek – 25. a 75. soupeř.
Sparta: Jakisch – Ondrášek, Poturnay (C) (46. Provazník), Jeřábek (46. Kotíšek) – Plachý (46. Dýcka), Křemen, Holinka (70. Ondroušek), Ondroušek (61. Spizzirri) – Kořínek (33. Amler; 46. Kořínek), Lášek (46. Azaka), Raban (61. Amler).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Přípravné utkání s Příbramí U19 jsme vložili do našeho týdenního mikrocyklu z několika důvodů. Osobní souboje se staršími kluky, minutáž pro naše méně vytížené hráče a “nastartování” týmu po reprezentační pauze opět do režimu zápasů.
Děkujeme soupeři za utkání. Jsme rádi, ze se uskutečnilo.“
U16
AC Sparta Praha – FK Příbram U17 7:2 (5:1)
Branky: 5. a 18. Švec, 26. Krejčí, 29. a 74. Šebrle, 32. Zadrobílek, 85. Kos – 40. a 46. soupeř.
Sparta: Mašát (46. Pračko) – Heisig (46. Forejt), Federle, Vosička (46. Kubíček) – Šebrle (46. Kos), Zadrobílek (46. Makovský), Nespěšný (46. Konečný), Král (46. Klečar) – Švec (67. Král), Krejčí (46. Mašek) (60. Krejčí), Pospíšil (55. Šebrle).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „První poločas utkání se nám celkem povedl. Měli jsme dobrý pohyb a velmi rychlé útoky s kvalitním zakončením. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak kvalitní, ale celkově jsme odehráli dobré utkání.“
U13
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 8:3 (1:2, 3:1, 4:0)
Branky ACS: Brosch, Žák, Pavelec.
Sparta: Sňozík, Starec – Brett, Brosch, Hlava, Jelínek (C), Macháč, Pavelec, Pekhart, Pračko, Salač, Tomeček, Žák.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Konečný výsledek je k nám celkem krutý. V první třetině jsem dokonce vedli 2:1, ale v dalších třetině nám soupeř skóre otočil a musím říci, že zaslouženě. Byl lepší v kombinaci a pohybu bez míče. V poslední třetině jsme ještě zkusili utkání zdramatizovat, vytvořili jsme si vyložené šance, trefili tyč, břevno, ale ke gólu to nevedlo. Na konci utkání nám soupeř odskočil na větší brankový rozdíl. Toto utkání, jsme prohráli zaslouženě. Výsledek mě mrzí, ale je to pro nás impulz do další práce v tréninku.“
U12
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Branky ACS: Kult, Pantie.
Sparta: Jirk – Haller, Pantie (C), Bocchetti, Macháček, Čagánek, Miramand, Sommer, Kisel, Kult, Fafejta, Karas, Seďa.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Na kategorii U12 bylo k vidění skvělé utkání a tohle derby mělo úplně všechno. Výborné individuální výkony na obou stranách, velkou intenzitu po celých 90 minut a obrovské nasazení všech hráčů. Z mého pohledu by si zápas zasloužil spíše remízu, ale soupeř byl o jeden gól šťastnější.
Mrzí mě, že jsme nedokázali proměnit své 100% šance, protože přesně v těchto zápasech musíte být efektivní. Hned po zápase jsem kluky podpořil a řekl jim, že pokud prohrát derby, tak po takovém výkony se na ně nemohu zlobit. Měl jsem velkou radost jak jsme zápas odehráli, jak jsme se prezentovali a jak se kluci rvali do poslední minuty. Z porážky se rychle oklepeme a budeme dál pracovat abychom se zase posunuli o kus dál. Soupeři gratuluji k vítězství a těším se na další společné setkání.“
U11
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:5
U10
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 5:5 (2:0, 2:5, 1:0)
Sparta: Bouchal, Ducár, Girman, Jebbiou, Parkán, Pařík, Soukup, Sleza, Štěpán, Wagenknecht.
Trenér Adam Gaisler hodnotí duel: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a první třetinu zaslouženě ovládli. Hrálo se především na soupeřově polovině a je velká škoda, že jsme nedokázali i přes vytvořené brankové příležitosti vytěžit více gólů, a tím odskočit na větší brankový rozdíl. V prostřední části zápasu na nás soupeř nastoupil s velmi důraznou hrou, na kterou nám chvíli trvalo zareagovat a tím se dostal zpět do hry. Od této chvíle bylo utkání více vyrovnané a hrálo se v obrovské intenzitě.
V závěrečné třetině jsme chtěli utkání rozhodnout, ale bohužel se nám opět střelecky nedařilo. Namístě je také pochválit za předvedený výkon gólmana soupeře, který svůj tým několikrát podržel. Kluky bych chtěl za utkání určitě pochválit, protože i přes nepříznivý stav v průběhu hry a přes některé nevydařené herní pasáže nic nevzdali a bylo vidět, že chtějí utkání zlomit ve svůj prospěch.“

Další novinky