Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19U-17U-15U-14U-13U-12U-11

Čtrnáctka nastřílela dvanáct gólů

U11-U13 se představily v Žilině

Sdílet

Týmy U14 a U15 na Strahově přivítaly Kladno. Čtrnáctka po jednogólové první půli po přestávce nastřílela dalších 11 gólů. Sedmnáctka zvítězila v Olomouci, tři týmy Development fáze se představily v Žilině proti MŠK a Legii Varšava.
U19
SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 67. a 71. Riedl – 58. Pavlík.
Sparta: Zajac – Zouhar, Piralić (58. Diviš), Demmer (C) – Vodolán (46. Reitmeier), Saal, Havrlík, Liška (58. Havelka) – Kaczmarek (77. Brabec), Pavlík, Kotrba.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Myslím, že jsme viděli vyrovnané utkání, které rozhodla efektivita v pokutovém území. V dalších zápasech musíme být kvalitnější jak v ofenzivní činnosti, tak zejména v defenzivních činnostech.“
U17
SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 45. Holinka, 87. Lášek, 89. Ondroušek.
Sparta: Stoulil – Kotíšek (78. Jeřábek), Provazník, Pech (C) – Topič, Střeska, Sochůrek, Dýcka (68. Spizzirri) – Azaka (78. Ondroušek), Holinka (53. Lášek), Raban (68. Kořínek).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „V Olomouci nás čekal velmi dobře připravený tým. Zápas měl výborné tempo a kvalitní úroveň.
Více takových utkání, které prověří naše hráče. O to víc jsem rád, že jsme utkání zvládli herně a snažili jsme se diktovat průběh zápasu. Byli jsme velmi ukáznění a trpěliví. Chybělo více větších šancí, ale oba týmy velmi dobře bránili a nebylo jednoduché se dostat až do pokutového území. Odměnou za trpělivost, nám byly v závěru dvě branky a my si tak odvezli krásný a cenný výsledek.“
U15
AC Sparta Praha – SK Kladno 3:0 (1:0)
Branky: 17. Rus, 37. Hrdlička, 39. Kmeť.
Sparta: Michal – Holoubek, Kronberger, Müller – Kropík, Klíma (41. Havrlík), Holinka (41. Kostečka), Kmeť – Rus (53. Tichý), Mazyarchuk, Hrodek (C) (41. Hrdlička).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Zápas s Kladnem pro nás nebyl ze skupiny nejvydařenějších. Často jsme zbytečnými ztrátami, které převážně pramenili z laxního řešení, přicházeli o míč. Podobně, často i zbrkle jsme se chovali ve vyložených šancích, kterých jsme měli v zápase dostatek. Všechny tři branky jsme vstřelili po příkladných přímočarých situacích. Škoda, že druhá a třetí přišla až v úplném závěru zápasu a ne mnohem dříve.“
U14
AC Sparta Praha – SK Kladno 12:0 (1:0)
Branky: 38. a 55. Kapusňak, 48. Ševínský, 50., 54., 73. a 75. Hašler, 58., 71. a 76. Kubín, 77. Baroch, 80. Vitarigov.
Sparta: Keseli – Štěpnička, Skuhravý (41. Ježek), Press (55. Baroch) – Macků, Ševínský (C) (55. Malý), Kapusňak, Tůma – Vitarigov, Pikovský (41. Hašler), Kubín.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „V prvním poločase jsme málo otáčeli hru do slabší strany soupeře v přechodové fázi a tím jsme si také nevytvořili tolik brankových příležitostí, kolik bychom chtěli. Nakonec jsme otevřeli skóre utkání střelou zpoza vápna. Ve druhém poločase se nám už dařilo lépe spolupracovat před vápnem soupeře a v něm, čímž se skóre navyšovalo.“
U13
sobota
10+1, 2x 30 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 5:0
AC Sparta Praha – Legia Varšava 1:1
neděle
10+1, 2x 25 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 2:0
AC Sparta Praha – Legia Varšava 0:10
Sparta: Starec, Sňozík, Žák, Brett, Machač, Brosch, Hlava, Jelínek, Pavelec, Pračko, Tomeček, Kalina, Pekhart, Salač, Šantora, Slabý, Winterling, Domdjoni (sobota), Starý (neděle).
Trenér Jan Šabacký hodnotí akci: „Během dvou dnů, jsme odehráli 4 kvalitní mezinárodní konfrontace na velkém hřišti. V zápase se Žilinou jsme byli jasně lepší, dominantní na míči a vytvářeli si spoustu brankových příležitostí. Kdybychom byli efektivnější v zakončení, mohlo, a mělo, to skončit větším brankovým rozdílem.
Dva zápasy s Legií Varšava byly úplně rozdílné. V sobotu se potkaly dva vyrovnané týmy a více brankových příležitostí měli naši hráči. Po utkání jsme remízy litovali, ale to jsme nevěděli, jak bude vypadat náš společný druhý zápas. Po špatném vstupu a hrubých chybách nás soupeř hned trestal. Toto utkání se nám opravdu nepovedlo. Celkově ale musím hodnotit fotbalový víkend pozitivně. Předváděli jsme tři zápasy kvalitní a nároční fotbal.“
U12
sobota
8+1, 2x 30 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 5:0
AC Sparta Praha – Legia Varšava 3:3
neděle
8+1, 2x 30 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 5:1
AC Sparta Praha – Legia Varšava 1:1
Sparta: Seďa, Jirk, Pantie, Kisel, Haller, Čagánek, Hruška, Bocchetti, Miramand, Kult, Macháček, Fafejta, Karas, Sommer, Domdjoni.
Trenér Filip Kracík hodnotí akci: „Tento víkend nám přinesl spousty herních minut a výborné zápasy, které nám ukázaly, že se aktuálně nenacházíme vůbec ve špatném rozpoložení, ale zároveň v čem se musíme posunout. Zápasy se Žilinou jsme zvládli velmi suverénně a výsledky byly pro soupeře ještě milosrdné. Střetnutí proti Legii byla velmi vyrovnaná, tvrdá, ale zároveň z obou stran fotbalová. V sobotu jsme přišli o vítězství až se závěrečným hvizdem, to se nám prostě stávat nemůže.
V neděli jsme po většinu utkání vedli, ale bohužel jsem nedokázali ani toto utkání dotáhnout do vítězného konce. Myslím si, že jsme v tomhle dvojzápase byli celkově o trochu lepším týmem, ale Legia byla určitě lepší v nábězích za obranu a v hledání prostoru za našimi hráči. Na tomhle aspektu hry musíme hodně pracovat. Kluci si určitě zaslouží pochválit za prezentaci ve všech utkáních.“
U11
sobota
6+1, 2x 30 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 6:1
AC Sparta Praha – Legia Varšava 7:4
neděle
6+1, 2x 25 minut
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 8:1
AC Sparta Praha – Legia Varšava 2:3
Sparta: Matura, Arient, Čanecký, Keseli, Křivák, Kopecký, Růžička, Kůtek, Clarup, Psota, Hroník, Matušovič, Češka, Mazag.
Trenér Pavel Sulek hodnotí akci: „Od tohoto trianglu jsme očekávali dva velice těžké zápasy, které budou náročné hlavně po fyzické stránce. Prvních deset minut, které jsme v sobotu odstartovali proti Žilině, jsme byli ještě ve vlaku. "Šafáři", kteří neměli chuť popoběhnout. Naštěstí jsme se v průběhu zápasu dostávali do vyšších obrátek a naše výkony hráčů stoupaly a naše hra vypadala tak, jak by vypadat měla. V dalším zápase s Legií jsme na naše výkony z předchozího zápasu navázali, ale co je nejklíčovější, byli jsme efektivní v proměňování vyložených šancí a zaslouženě vyhráli.
Druhý den se Žilinou probíhal podobně jako v sobotu, jen jsme přidali více branek. Naopak zápas s Legií byl úplným opakem a jsem moc rád, že si ho kluci mohli prožít - hodně osobních soubojů, které byly na hraně s faulem. Celý poločas nám trvalo, než jsme se s tím srovnali, ale druhá polovina utkání opět splňovala naše měřítko. Bohužel přes velký tlak na konci utkání jsme už nedokázali smazat manko, které jsme nastřádali během zápasu, ale při závěrečném hodnocení jsme se všichni shodli, že jsme odehráli dobré utkání, které nám přineslo mnoho zkušeností.“

Další novinky