Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Clarup zůstává ve Spartě

Vedoucí fyzické přípravy z Dánska prodloužil smlouvu

Sdílet

V polovině října oslavil své 42. narozeniny, nyní se Christian Clarup dočkal opožděného dárku. Vedoucí fyzické přípravy, který na Letné působí od léta 2022, prodloužil spolupráci se Spartou a podepsal dlouhodobý kontrakt.
„Jsem moc rád, že moje působení ve Spartě pokračuje. Jsem spokojený s tím, čeho jsme dosáhli, ale zároveň před námi vidím spoustu výzev, které nás ještě čekají. Každý den se těším do práce na kolegy, hráče i lékařský a výkonnostní tým. Budeme dále úzce spolupracovat s trenéry prvního týmu a také poskytovat B-týmu a akademii ten nejlepší servis,“ uvedl k podpisu smlouvy Christian Clarup.
Devět let působil Christian na pozici vedoucího fyzické přípravy v dánském Midtjyllandu, než se v červenci 2022 přesunul do Sparty. Do svého realizačního týmu si ho vybral nový hlavní trenér Brian Priske. Společně spolupracovali právě v týmu dánského mistra z města Herning.
„Ve Spartě jsme začali tím, že jsme vypadli z Evropy, prohráli první domácí zápas… Moc lidí nám tehdy nevěřilo. Nakonec ten rok skončil s vyhraným ligovým titulem,“ ohlídl se Clarup za svým prvním rokem na Letné.
V říjnu 2023 došlo k podpisu nového kontraktu mezi ACS a tehdejším hlavním trenérem Brianem Priskem. Při této příležitosti podepsali nové smlouvy také Lars Friis a právě Clarup. Spolu se svými kolegy dovedl Spartu k obhajobě ligového titulu, vítězství v domácím poháru a účasti v osmifinále Evropské ligy.
„Naši kluci udělali po fyzické stránce neskutečný pokrok. Všichni vědí, že náš styl vyžaduje určitý druh intenzity. Běhy v rychlosti, zrychlení a podobné věci. Ušli jsme opravdu velký kus vpřed,“ shrnul Clarup, jakým směrem se sparťané v minulých sezonách posunuli.
Důkazem jeho kvalitní práce byla také pozvánka od dánského národního týmu připojit se k reprezentaci na EURO 2024 v Německu. Ve skupině C uhrálo Dánsko remízy se Slovinskem, Anglií a Srbskem. V osmifinále však nestačilo na domácí reprezentaci.
Christiane, ať se ti u nás i nadále daří!

Další novinky