Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryMuži A

Nemůžeme nic vypustit

Lukáš Haraslín před utkáním na půdě Manchesteru City

Sdílet

Proti Liberci využil přihrávku Martina Suchomela a vítězným gólem rozhodl zápas. Před dalším utkání ligové fáze Champions League odpovídal Lukáš Haraslín novinářům na tiskové konferenci.
O předzápasové euforii
Každý člen týmu se těší na takový zápas. Víme, jak dopadla naše poslední návštěva v Anglii. Věřím, že jsme se z ní ponaučili. Všechno se ukáže zítra na hřišti.
O ponaučení z Liverpoolu
Udělali jsme hodně chyb, které náš soupeř dokázal využít. Na to z naší ligy nejsme zvyklí a přesně toho se budeme chtít vyvarovat. Zápas se bude hrát ve velké intenzitě, City nejspíš bude držet balon a my musíme být během celých 90 minut plně koncentrovaní. Nemůžeme vypustit ani jeden moment. Takové mužstvo jako je City toho dokáže využít. Věřím, že se dobře připravíme, a zítra na hřišti každý odevzdá maximum.
O hvězdách v týmu City
Těžko si vybrat jednoho hráče z týmu nabitého hvězdami. Všechny oči jsou upřené na Erlinga Haalanda, ale na každou pozici mají dva nebo tři skvělé hráče. Pro nás je to motivace dál pracovat, abychom se stále střetávali s takovými týmy.
O plné soustředěnosti během zápasu
Podobným stylem, jakým hraje City, bychom se chtěli prezentovat v naší lize. Jejich úroveň jde však těžko srovnávat s naší. O to víc musíme být koncentrovaní. Když získáme balon, nesmíme být zbrklí, musíme získat klid na kopačkách. Ale bude to těžké, po ztrátě jdou hned do represinku. Víme, co od nich očekávat. Pevně věřím, že budeme dělat co nejméně chyb.
O vypsaných kurzech
Ve fotbale je možné všechno. Začíná se za stavu 0:0. City je favoritem, mají náš plný respekt. Ale máme svůj plán. Věřím, že se nám ho bude dařit plnit.
O formě z posledních zápasů
Jsem moc rád, že mi to tam teď padá. Bylo by krásné, kdyby se mi podařilo skórovat i zítra. Pevně věřím, že podáme dobrý kolektivní výkon, budeme pomáhat jeden druhému a když někomu něco nevyjde, ostatní ho podpoří. Zítra budeme muset podat výkon, který jsme možná ještě nikdy nepodali.
O chráničích pro spoluhráče
Odjakživa jsem se snažil odvděčit týmu. Pro kluky jsem nechal vyrobit menší dárek. Je to taková památka, abychom měli na co vzpomínat na konci kariéry. Kluci byli rádi, někdo v nich hraje, jiní si je vystavili. Klub pro mě moc znamená, všichni jsou mi moc blízcí. Byla to maličkost.
O momentálním rozpoložení
Trochu jsem bojoval sám se sebou. Během reprepauzy jsem toho hodně nacestoval. Necítil jsem se tak dobře, ale plán proti Liberci vyšel. Teď už jsem v plné síle, připravený nastoupit. Bude na trenérovi, jak se rozhodne. Pro mužstvo udělám všechno.

Další novinky