Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na utkání MOL cupu proti Zbrojovce Brno v prodeji zde.

RozhovoryMuži A

Takhle hrát nechceme

Matěj Ryneš po utkání s Plzní

Sdílet

Po utkání ve Štruncových sadech předstoupil před novináře Matěj Ryneš. Přepis tiskové konference se sparťanským odchovancem najdete v tomto článku.
O průběhu zápasu
Plzeň nás nezaskočila. Z naší strany nešlo o dobrý první poločas. Neměli jsme odražené míče, zbytečně jsme nakopávali balony, nebyli jsme v pohybu. V šatně jsme si něco řekli a ve druhé půli jsme hráli více po zemi. Trochu jsme to zlepšili. Ale měli jsme jít ještě víc do kombinace a tlačit se do zakončení.
O možné nervozitě z dotahování
Když dostaneme branku, je to samozřejmě špatně. Ale vždycky věříme, že skóre dokážeme otočit. Ten gól jsme chtěli moc dát.
O své šanci z prvního poločasu
Šlo to trefit lépe. Balon jsem na chvíli ztratil ve světle, proto jsme to pak trefil špatně. Kdyby z toho byl gól, situace by se úplně změnila. Štve mě to.
O proslovu Qazima Laciho
Tyto věci si necháme v kabině.
O devítibodové ztrátě
Zápasů je ještě hodně. Dostali jsme velkou facku, de facto jsme na zemi. Musíme vstát, bojovat a vrátit se k věcem, které nás zdobily. Hrát po zemi místo toho, abychom odkopávali balony, represink, zisk odražených míčů... Od toho se můžeme dorazit.
O momentální formě
Je to takové bez energie, nemáme šťávu jako předtím. Nelepí nám to, od začátku sezony jsme takoví rozladění, příprava byla zvláštní. Takhle prostě hrát nechceme. Naopak, chceme být nahoře. Sami se musíme zvednout a udělat vše proto, abychom byli zase zpátky. Je na nás, jak se k tomu postavíme.
O čitelnosti naší taktiky
Čitelní samozřejmě jsme, hrajeme stále stejně. Ale tak už to bylo minulou sezonu a vycházelo nám to. Na hřišti se teď chováme úplně jinak, než bychom měli. Musíme se odpíchnout se od základů.

Další novinky