Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-7

2. ročník miniutkání partnerských klubů

Tři akce s partnerskými kluby

Sdílet

Spolupráce Sparty se svými partnerskými kluby se projevuje několika různými způsoby. Jedním z nich jsou miniutkání partnerských klubů na Strahově. Ty se uskutečnily ve třech termínech pro kategorie U6 a mladší.
Sparta neustále rozvíjí spolupráci s partnerskými kluby, čehož výsledkem jsou různé zajímavé akce. Skvělou možností na ještě větší prohloubení vzájemných vztahů, a hlavně sportovního zápolení, byly miniutkání na Strahově, které se uskutečnily ve třech termínech (29.1., 26.2. a 19.3.) v tréninkovém centru na Strahově. Šlo už o druhý ročník.
Přehled účasti:
  1. termín: FC Zličín, FK Admira Praha, FK Loko Vltavín, SK Aritma Praha, SK Modřany, SK Motorlet Praha, SK Olympie Dolní Břežany, AC Sparta Praha.
  2. termín: FC Zličín, FK Admira Praha, FK Loko Vltavín, SK Aritma Praha, SK Modřany, AC Sparta Praha.
  3. termín: FK Admira Praha, FK Loko Vltavín, SK Aritma Praha, SK Modřany, SK Olympie Dolní Břežany, AC Sparta Praha.
Zúčastnily se jich dětí narozené v roce 2017 a mladší. Cílem těchto akcí bylo, aby kluci odehráli co nejvíce minut s míčem, čemuž byla přizpůsobena i pravidla. Ta obsahovala například i to, že po obdržení gólu se hrálo hned (bez rozehry na půlce) s tím, že mužstvo, které skórovalo, se vrátilo na svou polovinu.
Duely se hrály na čtyřech hřištích, které byly rozděleny na tři různé varianty. Každá z nich napomáhala ke komplexnímu rozvoji pohybové, technické a herní stránky, díky čemuž se mohl zlepšit jak individuální výkon jednotlivce, tak i ten týmový. První hřiště obsahovalo čtyři malé branky, další dvě pak velké brány a poslední čtyři probíhající branky, což znamená, že gól platil po jejich projetí. Zápasy se hrály na 10 minut systémem každý s každým.

Miniutkání partnerských klubů

Hlavní koordinátor U7 a U8 Jan Lanhaus zhodnotil 2. ročník miniutkání partnerských klubů: „Tuto akci mám velmi rád, jelikož zde vidíme plno dětské radosti po každém vstřeleném gólu. Díky tomu, že hřišť bylo hodně a s různými variantami, tak věřím a doufám, že gól si dal opravdu každý. Dále nám to dává ještě větší možnost propojovat naše partnerské kluby mezi sebou, jelikož před každým zápasem si trenéři určí, jakou formou konkrétní zápas odehrají. Bylo fajn, že do dvou sérií se zapojili i dorostenci a dorostenkyně v rámci plnění programu DofE. Chtěl bych poděkovat všem trenérům za skvělé turnaje, které probíhaly v poklidné atmosféře, a také mým členům v realizačním týmu za perfektně odvedenou práci.“

Další novinky