Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-18

9 bodů v soubojích s Dynamem

Přehled výsledků mládeže

Sdílet

Během víkendu byly v akci čtyři naše týmy a všechny z nich se představily na domácí půdě proti Českým Budějovicím. U15, U16 a U18 v těchto soubojích zvítězily, ale U14 na svého soupeře nestačila.
U18
Dynamo se na Strahově ujalo vedení, ale sparťani na tento přesný zásah do poločasu třikrát odpověděli. Vstup do druhého dějství nám vyšel velmi dobře, když jsme za 18 minut vsítili čtyři góly. Hostům se sice podařilo snížit, ale my jsme pak ještě dvakrát skórovali a zaznamenali vysoké vítězství.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 9:2 (3:1)
Góly: 15. Říha, 27. Boček, 35., 50. Vitarigov, 55. Penxa, 57. Cettl, 63., 80. Vaněk, 77. Kačer – 4. Křiváček, 67. Macák.
Sparta: Kolář – Kolínek, Váňa ©, Říha, Salač, Penxa (60. Drchal), Cettl, Vitarigov (65. Novák), Slanina (55. Kuča), Kačer, Boček (60. Vaněk).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Do dnešního utkání jsme nevstoupili dobře a už po pár minutách hry šel soupeř do vedení. My jsme si následně vytvořili dvě příležitosti ke skórování, ale ani z jedné se nám nepodařilo vsítit branku. Až zhruba po čtvrthodině hry jsme srovnali a do poločasu přidali ještě 2 branky. Druhý poločas už byl jasně v naší režii a utkání tak skončilo naší vysokou výhrou.“
U16
České Budějovice otevřely skóre, i když už o 120 vteřin na to bylo vyrovnané. Za dalších pět minut šli hosté znovu do vedení. Po prvním poločase jsme tak prohrávali 1:2. Po změně stran se obraz hry změnil a Sparta začala mít převahu, která se projevila v podobě šesti branek. Nakonec z toho bylo naše vysoké vítězství 7:2.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 7:2 (1:2)
Góly: 19., 50. Havrlík (oba z pen.)., 46. Liška, 54. Pavlo, 68., 88. Zajíček, 85. Vaňkát – 17. Šturma, 24. Šátava.
ŽK: Pančev – Gyori, Vorel.
Sparta: Šmidmajer – Vodolán, Mikuš, Svoboda (60. Holubec), Havelka (32. Liška) – Havrlík ©, Port, Reitmeier (60. Zajíček) – Duška (46. Pančev), Kaczmarek (75. Vaňkát), Pavlo.
Trenér Lukáš Bláža hodnotí duel: „Sice jsme v úvodu zápasu byli aktivnější, více na míči a dostávali se do šancí, tak svojí nedůsledností v obranné fázi jsme nechali dát soupeři v rozmezí 17. a 23. minuty dvě branky a poločas jsme prohrávali. Vystřídali jsme, změnili rozestavení a druhý poločas naštěstí tým správně zareagoval a vstřelil šest branek. Obratu i vysoké výhry si cením, nicméně musí pro nás být ponaučením první půle, který nebyla dle našich představ.“
U15
Všechno podstatné se v tomto duelu událo až ve druhé polovině utkání. Hned po změně stran jsme šli do vedení a chvíli na to jsme toto skóre ještě navýšili, co nám přidalo větší pohodu na kopačky. Vítězství jsme si už nenechali vzít, a navíc jsme v závěru upravili konečné skóre na rozdíl tří branek.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)
Góly: 41. Amler, 47. Topič, 77. Jandovský.
ŽK: Jandovský – Mašata.
Sparta: Stoulil (15. Jakisch) – Spizzirri (73. Hocek), Jeřábek ©, Pech, Dýcka (41. Pospíšil) – Jupa-Williams (41. Amler), Sochůrek (41. Hroník), Kotíšek V., Fejfar – Topič (73. Shyshkevych), Kořínek (61. Jandovský).
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „V prvním dějství si obě strany vytvořily jednu velkou brankovou příležitost, kterou však neproměnily, a tak jsme viděli bezbrankový první poločas. Do druhého dějství jsme po několika změnách vstoupili vstřeleným gólem ihned po zisku míče z rozehrávky soupeře a za 6 minut jsme přidali druhou branku. S tímto náskokem jsme najednou hráli sebevědoměji ve výstavbě a po pěkné akci z křídla jsme v závěru přidali ještě jeden gól. Hlavně za druhý poločas můžeme být s naším výkonem spokojeni. Představoval bych si však podobnou odvahu a přímočarost i za bezbrankového nebo nepříznivého stavu.“
U14
Čtrnáctka nastoupila doma proti soupeři, který jí dokázal na podzim jako jediný vzít body. Dynamo šlo do vedení v 11. minutě a v 52. minutě přidalo pojišťovací gól. Sparťani v druhém poločase Dynamo tlačili, vytvořili si několik příležitostí, ale bohužel se jim nepodařilo proměnit ani jednu z nich. České Budějovice tak porazily Spartu i ve druhém vzájemném měření sil v této sezoně.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)
Góly: 11. Košina, 52. Dejmal.
ŽK: Federle – Wollner.
Sparta: Schutz – Dresler (41. Prokop), Kubíček, Federle, Heisig – Švec ©, Vondrášek (60. Pospíšil), Bolorbold, Klečar – Azaka, Krejčí (41. Kos).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Zápas měl úplně stejný průběh jako na podzim v Budějovicích. Mimo prvních pěti minut, kdy jsme soupeře zatlačili před jejich brankou, jsme první poločas doslova prospali a nebyl z naší strany vůbec dobrý. Hráli jsme bojácně, odevzdaně a nic se nám nedařilo. Druhý poločas jsme začali o mnoho lépe a kluci byli mnohem aktivnější než v první půlce. Soupeře jsme celý druhý poločas přehrávali, ale bohužel jsme nedokázali správně řešit situace před brankou soupeře, který urputně bránil a hrozil z rychlých protiútoků, při kterých jsme se v obraně chovali velmi naivně. Kdyby v 10. minutě proměnil svůj samostatný nájezd Švec (nastřelil pouze břevno), jsem přesvědčený, že zápas vyhrajeme. Ani z dalších situací před brankou soupeře jsme však nebyli úspěšní, a tak se nám už skóre zvrátit nepodařilo.“

Další novinky