Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-21

Béčko žen vyhrálo druhou ligu

O výhře nad Hradcem rozhodla jediným gólem Lindáková

Sdílet

Sparťanky doma na Strahově gólem Lindákové porazily Hradec Králové 1:0. A to znamená, že čtyři kola před koncem mají na prvním místě druhé ligy již nedostižný čtrnáctibodový náskok. I přes ovládnutí druhé ligy ale vzhledem k působení A-týmu v 1. lize k postupu do téže ligy nedojde.
Hradec byl jediným týmem, který v sezoně dokázal Spartu obrat o body – a to dokonce dvakrát. Touto nedělní výhrou se tak vzájemné zápasy obou týmů srovnaly na bilanci 1 výhra, 1 remíza, 1 prohra a skóre 1:1. 
První poločas jen potvrzoval, jak nepříjemným soupeřem Hradec je. Sparťanské fotbalistky dlouho nemohly najít gólový recept na jeho defenzivu. Potvrdilo se tedy i to, že v zápasech těchto soupeřů moc branek nepadá. 
Ve 40. minutě se roh Nedvědové nebezpečně snesl až na břevno. O minutu později pak právě po přihrávce Nedvědové skórovala Lindáková - 1:0. A jak se později ukázalo, byl to také jediný a tím pádem i gól vítězný. 
Ve druhém poločase se hra odehrávala na hradecké polovině, Sparta byla více na míči, ale uklidňující druhý gól ne a ne přijít. Hubené vítězství již ale vydrželo až do konce, takže o vítězi druhé ligy je již s předstihem rozhodnuto. K postupovému druhému místu má aktuálně nejblíže právě Hradec Králové. A třetí je SK Líšeň, která zažívá historicky nejúspěšnější sezonu v mužském i ženském fotbale.  
1 / 62
Hodnocení trenéra Alexandra Samuela: “Hráli jsme možná moc složitě a vyhledávali souboje, což soupeři vyhovovalo. Tři čtyři akce v prvním poločase ale byly tak, jak jsme se chtěli prezentovat, jednu z nich jsme proměnili a dali zaslouženě gól. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, vývoj zápasu jsme kontrolovali a dostávali jsme se do dalších šancí. Věděli jsme, že soupeře můžeme přehrát hrou na dva tři doteky, otáčením hry a trpělivou kombinací. Dobře jsme dohrávali standardní situace, i když se nám z nich skórovat nepodařilo.” 
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:0 (1:0) 
Branka: 41. Lindáková 
Sparta: Urbancová - Marcinková, Kavalová, Zahradníková, Krebsová - Tomanová An., Paulenová, Tomanová Ad. - Skrčená (67. Stanislavová), Nedvědová, Lindáková (81. Jusková) 
ŽK: 84. Zahradníková - 26. Portychová, 82. Kosinová

Další novinky