Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-12

Cíle v sezoně se nemění

Ohlédnutí se za zimní přípravou U12

Sdílet

Žákovské kategorie začínají ligové duely příští víkend. U12 je však výjimkou a do soutěžního kolotoče vstoupí už tuto neděli. Na její zimní přípravu jsme se tak podívali v tomto článku a zhodnotil nám ji i hlavní trenér týmu.
Sparťani odstartovali zimní přípravu 4. ledna a za více než dva měsíce měli dost nabitý program. V tomto období odehráli deset přátelských zápasů (z toho šest proti o rok starším soupeřům), šest utkání v Interlize či kondiční testování.
V deseti přípravných kláních dosáhli skvělé bilance: 8 výher, 1 remíza a 1 prohra při skóre 78:24.
AC Sparta Praha U12 – SK Roudnice nad Labem U13 16:0
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 10:2
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 7:0
AC Sparta Praha U12 – FK Ústí nad Labem U13 10:2
AC Sparta Praha U12 – FC Tempo Praha U13 6:3
AC Sparta Praha U12 – FK Motorlet Praha U13 0:4 
AC Sparta Praha – FK Teplice 11:1
FTA U13 – AC Sparta Praha U12 4:8
AC Sparta Praha – FK Meteor Praha 6:6
AC Sparta Praha U12 – SK Hanácká Slavia Kroměříž U13 4:2
Dvanáctka měla na programu i šest utkání v mezinárodní Interlize a dosáhla v nich stoprocentní úspěšnosti. I díky tomu se nachází na první příčce tabulky a před závěrečným kolem má celkový triumf v této soutěži ve vlastních rukou.
FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 1:2
AC Sparta Praha – Wisla Krakov 7:1
AC Sparta Praha – FK Ruch Lvov 3:2
AC Sparta Praha – Slask Vratislav 2:0
Meszölyš Academy Budapešť – AC Sparta Praha 0:3
Górnik Zabrze – AC Sparta Praha 1:4
Hlavní trenér Aleš Vytlačil se v rozhovoru ohlédl za zimní přípravou.
Jak hodnotíte toto období?
V zimním období pro nás bylo prioritou odehrát co možná nejvíce kvalitních zápasů v naší nafukovačce, což se myslím podařilo. Máme tam ideální podmínky pro rozvoj hráčů a můžeme si zvolit soupeře i formát zápasu, což je výhodné pro naplánování celkové termínovky. Absolvovali jsme i několik výjezdů v rámci Interligy, která je pro nás všechny další výbornou zkušeností po všech stránkách.
V přípravě jste odehráli šest zápasů proti starším týmům. Jak se kluci dokázali vypořádat se souboji proti fyzicky zdatnějším soupeřům? Připravilo je to dobře na ligovou soutěž, kde také často nastupují proti starším protivníkům?
Se staršími soupeři se kluci potkávají dlouhodobě, není to pro ně nic nového. Čím jsou starší, tím u některých hráčů vidíme větší fyzické rozdíly, což vede k tomu, že na hřišti vznikají situace, které má náš tým opravdu složité hlavně z pohybového nebo silového hlediska. To není problém, spíše aktuální stav, se kterým si musíme umět v rámci možností poradit a využít jiných aspektů hry nebo předností, které každý z hráčů bezesporu má.
Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru?
Nevyhnuli jsme se drobným zraněním, které na krátko pozastavily rozvoj u dvou kluků, což mě mrzí. Těší mě, a dvakrát to klepu, že jsme měli vyjma jednoho víkendu drtivou většinu hráčů zdravotně k dispozici a týmem se ve větší míře neprohnala žádná vážnější viróza.
S jakým cílem vstupujete do jarní části sezony?
Cíle se nám v sezoně nemění, ať už je podzim, zima nebo jaro. Stále budeme chtít udržet pozitivní trend individuálního rozvoje u každého hráče a zároveň i týmu, jako celku. Máme před sebou ještě soustředění. Fakt, že začínají mistrovské zápasy, pro nás nic speciálního neznamená. Stále jsou to pro nás příležitosti, jak se učit fotbal, ať už je to mistrovské, přípravné nebo turnajové utkání.
Soutěž si v této sezoně prošla změnou a po podzimu se rozdělila na polovinu podle umístění v tabulce. Co si myslíte o tomto novém formátu?
Vnímám to jednoznačně jako krok správným směrem. Vždycky kvituji, když se můžeme konfrontovat s dobrými soupeři, protože každý takový zápas nás sportovně posouvá. Náročnější to bude z hlediska celkové termínovky, protože v jarní části sezony máme obvykle větší množství mezinárodních akcí, které jsou sportovně i logisticky náročné. Bude tedy klíčové, abychom ve sportovní přípravě aktivně předcházeli i zraněním a zůstali všichni zdravotně v pořádku.
U12 hraje mistrovské zápasy své kategorie, ale v některých případech nastupuje na souboje sparťanské třináctky. V prvním jarním kole přivítá na svém trávníku Příbram.
Kompletní rozpis našich zápasů naleznete zde.

Další novinky