Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Dalibor Večerka přichází do Sparty

Mladý stoper posílí B-tým

Sdílet

Sparta v závěru přestupního období dokončila příchod stopera Dalibora Večerky z Opavy. Osmnáctiletý levonohý fotbalista přichází do Sparty na hostování s následnou opcí a nastupovat bude za naši rezervu. Do tréninku s týmem trenéra Horňáka se Dalibor zapojí od začátku příštího týdne.
Večerka zažívá pořádně hektické období. Sotva se totiž vrátil z reprezentačního srazu české devatenáctky, která odehrála mládežnický turnaj v Portugalsku, už pospíchal podepsat smlouvu na Spartu. Nová akvizice B-týmu trenéra Horňáka neskrývala po dokončení transferu nadšení: „Jsem nadšený, odmala jsem si přál jednou hrát za Spartu. Vesnice, odkud pocházím, je hodně sparťanská, takže klub od dětství sleduju a jsem moc rád, že jsem teď jeho součástí.“
Večerka v minulé sezoně posbíral první ligové zkušenosti, v dresu Opavy nastoupil do třiadvaceti zápasů v nejvyšší soutěži a v závěru ročníku nosil na ruce i kapitánskou pásku. „Pamatuju si zápas tady na Spartě, prohráli jsme 2:4, ale byl to pro mě ohromný zážitek. V osmnácti jsem byl na Spartě v základní sestavě, to bylo fakt něco…“
„Dalibor je mládežnický reprezentant už se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Vidíme v něm potenciál do budoucna. Má před sebou ještě spoustu práce, ale my věříme, že se v našem prostředí bude nadále rozvíjet a využije šanci, kterou dostává,“ řekl na adresu nového sparťana sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Jsem levonohý stoper, občas můžu hrát i defenzivního záložníka. Rád tvořím hru, vezmu balon, rozehrávám. Věřím, že se ve Spartě budu dál zlepšovat. Teď budu v B-týmu, budu na sobě pracovat v rámci druhé ligy. A moc rád bych se vypracoval do pozice hráče, který bude později schopný pomoci i A-týmu,“ uzavírá Dalibor Večerka.
Dalibore, ať se ti ve Spartě daří!

Další novinky