Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovorySPARTA iD

Do Sparty jsem se zamiloval

Manuel Pamić nás v neděli dorazil se svou rodinou podpořit na Letnou

Sdílet

Manuel Pamić odehrál ve sparťanském dresu 159 soutěžních zápasů. Za své více než čtyřleté angažmá na Letné získal pohár pro vítěze ligy i český Superpohár a v Evropské lize si mimo jiné zahrál na slavném Anfieldu. Bývalý chorvatský levonohý obránce se nyní vrátil na Letnou, kterou dle svých slov považuje za druhý domov. Se svou rodinou navštívil ligový zápas s Mladou Boleslaví a před zápasem nastoupil společně se sparťanskými vlajkonoši na trávník.
Pami, jsi zpátky na letenském stadionu. Co se ti vybaví jako první, když tady teď stojíš?
Podívej se sám (ukazuje husí kůži na rukou). Je to strašně dobrý pocit, mám to tady opravdu moc rád. Držím se toho, co jsem říkal před všemi těmi lety, kdy jsem podepisoval smlouvu. Do Sparty jsem se zamiloval. Klub, fanoušci, město – všechno to do sebe ihned zapadlo. Vždycky budu fandit jen dvěma klubům - Spartě a NK Žminj, který je z vesnice, odkud pocházím a kde zároveň momentálně trénuji. Kdykoliv jen můžu, tak Spartu sleduji. Jen je mi líto, že mi moje práce nedovolí častěji jezdit na zápasy.
Jak často se k zápasům Sparty dostaneš?
Řekl bych, že to může být třeba každý třetí, nebo každý čtvrtý zápas. Není to úplně jednoduché, ale kdykoliv to jen jde, pustím si Spartu alespoň v televizi. Pohárové zápasy si poté nikdy nenechám ujít.
Kde vznikly plány na tvou další cestu do Prahy?
Vždy se snažím najít vhodný termín, abychom sem mohli společně s rodinou přijet. Děti mají školu, já s manželkou práci, takže není úplně snadné se do některého ze zápasů trefit. Žena ale má dnes narozeniny, takže jsme to všechno vzali najednou. Zůstaneme tu deset dní, chceme dětem ukázat celé město. Mladší syn je v Praze vůbec poprvé, starší už to trochu zná, tak mu to připomeneme.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky