Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Důležité vítězství v derby béček

Rezerva porazila Slavii 2:0

Sdílet

První kolo druhé nejvyšší české ligy po zimní přestávce okořenil souboj rezerv pražských S, které bylo na plánu netradičně v pondělí. Oba týmy se před zápasem v epet ARENĚ nacházely na chvostu tabulky, rival z Vršovic ztrácel na předposlední sparťanský B-tým jen jeden bod. Díky dvěma brankám Daňka se však Spartě podařilo od soupeře odskočit, a zároveň opustit sestupové pásmo. Důležité tři body zůstaly po výhře 2:0 na levém břehu Vltavy.
Michala Horňáka vystřídal během zimní přestávky v pozici trenéra sparťanské rezervy Petr Janoušek, který do derby vyslal základní jedenáctku ve složení: Vorel – Ševínský, Vydra, Kamenovič – Váňa, Kaštánek, Jonáš, Goljan – Karabec, Minčev, Daněk. Poslední jmenovaní od úvodního hvizdu napadali rozehrávku vršovického celku, Minčevovi s Karabcem však chyběla v zakončení razance a také čas. V 17. minutě poslal nebezpečný centr do vápna hostující Pech, sparťané dokázali míč odvrátit na roh a ubránili i následný závar před Vorlovou brankou.
Následovaly dvě gólové šance Daňka. Ve 21. minutě se po rychlé výměně míče s Minčevem řítil sám proti Mandousovi, tváří v tvář gólmanovi ale neuspěl. Stejný hráč měl o chvíli později další možnost poprvé změnit skóre, jeho střela tentokrát těsně minula levou tyč. Naše béčko však mělo nadále více ze hry, ve 27. minutě prověřil Mandouse tvrdou ránou zpoza vápna stoper Vydra.
Slavia si vytvořila v prvním poločase jedinou vážnou šanci, ve 28. minutě se Šubert s Pudilem objevili v přečíslení 2 na 1, díky včasnému návratu však Vorel střelu prvního jmenovaného bez problému zneškodnil. Letenští i nadále tlačili svého soupeře, ve 32. minutě Minčev posunul míč ze souboje na hranici vápna Daňkovi a Mandous musel znovu do akce. Těsně před koncem prvního poločasu už spolupráce Minčeva s Daňkem vyšla na jedničku. Centr bulharského útočníka ze 44. minuty si za stojícími sešívanými obránci našel Daněk a tentokrát už se nemýlil. Sparta tak šla do šaten za stavu 1:0 spokojenější.
Druhý poločas otevřel nebezpečnou ránou zpoza vápna Adam Pudil, Vorel však změnu skóre nepovolil. V zápětí se na druhé straně uvolnil po pěkné individuální akci Karabec, následná střela se ale mezi tři tyče také nevešla. S přibývajícími minutami se na hřišti začalo přiostřovat, první roztržku v 55. minutě vyřešil sudí žlutými kartami pro Bořila a Karabce.
V 69. minutě se sparťané trefili podruhé. Na pravé straně hřiště vybojoval balón Karabec, který přesnou přihrávkou našel Minčeva. Jeho střelu sice Mandous ještě zneškodnil, na Daňkovu dorážku už byl ale krátký – 2:0. O čtyři minuty později přistrčil Karabec míč v obležení červenobílých obránců na Daňka, který sahal po hattricku, jenže Mandous sešívané už poněkolikáté v zápase podržel. V 90. minutě mohl utkání ještě zdramatizovat Masopust, jeho střela z přímého kopu šla pouze do tyče.
Rezerva Sparty se po výhře 2:0 posunula na 13. místo tabulky a v dalším utkání, které odehrajeme v sobotu 11. března, vyzve Vlašim. Další domácí zápas čeká naše béčko v neděli 19. března proti Chrudimi na Žižkově, výkop je naplánován tradičně na 10:30.
AC Sparta Praha B – SK Slavia Praha B 2:0 (1:0)
Branky: 44. Daněk (Minčev), 69. Daněk. ŽK: 56. Karabec, 60. Minčev, 88. Vydra – 56. Bořil, 61. Beran. Rozhodčí: J. Všetečka – A. Horák, J. Hurych. Návštěva: 2 752.
Sestava Sparty: Vorel – Ševínský (51. Večerka), Vydra, Kamenovič – Váňa, Kaštánek, Jonáš, Goljan (64. Horák) – Karabec (74. Lehocký), Minčev (74. Novotný), Daněk.
Sestava Slavie: Mandous – Hošek, Kačaraba, Konečný, Bořil (62. Masopust) – Kričfaluši (46. Beran), Traoré – Pech, Šubert (62. Šmiga), Ewerton (81. M. Pudil) – A. Pudil (62. Planka).

Další novinky