Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Jasná výhra v Pardubicích

Sparťanky se v obou poločasech prosadily čtyřikrát

Sdílet

Sparťanky ligový zápas v Pardubicích zvládly za tři body, v obou poločasech se prosadily čtyřikrát. Šlo o první zápas bez trenéra Antona Mišovce, pod vedením Lucie Martínkové a Petera Bartalského. Tereza Kožárová se díky hattricku osamostatnila v čele tabulky střelkyň.
Sparťanské hráčky byly od úvodu lepším týmem. Po standardce Elišky Sonntagové otevřela v 16. minutě skóre Kiyani Johnson – 0:1. Za další čtyři minuty po přihrávce od Anny Šubrtové skórovala Kateřina Bužková - 0:2. 
V 31. minutě se po centru Petry Vyštejnové z levé strany prosadila hlavičkou Tereza Kožárová - 0:.3. Převaha Sparta pokračovala dál. Další gól padl poté, co Kožárová dala ve vápně míč pod sebe na Bužkovou, která zvýšila už na rozdíl čtyř branek. 
Do druhého poločasu přišla jako střídající hráčka Radka Paulenová, která se hned po minutě pobytu na hřišti dostala k hlavičce, která ještě v síti neskončila, ale dorážka Kožárové už ano – 0:5. A v 54. minutě završila útočnice Kožárová svůj hattrick – 0:6.
Ke slovu se znovu dostala i Johnson, když v 64. minutě využila zmatek v pokutovém území Pardubic a propálila vše, co jí stálo v cestě - 0:7. A v 79. minutě udeřily sparťanky naposledy, po rohovém kopu Sonntagové uklidila balon do sítě Pochmanová - 0:8.  
Nyní v ženském fotbale následuje reprezentační přestávka. Po ní se sparťanské fotbalistky představí 7. října v Dobřanech proti Plzni.
1. liga žen, 4. kolo
FK Pardubice – AC Sparta Praha 0:8 (0:4)
Branky: 31., 46., 54. Kožárová, 16., 64. Johnson, 20., 35. Bužková, 79. Pochmanová 
ŽK: 17. Holcová (Pardubice) 
Pardubice: Mikulecká - Mrázková, Holcová, Kupková, Potůčková - Němcová (74. Kružíková), Koblížková, Fialová (74. Nechvílová), Janíková, Pražienková - Hrobská 
Sparta: Schneider - Dlasková, Kotrčová, Pochmanová, Vyštejnová (71. Corneil) - Bužková, Sonntagová, Cvrčková (65. Polcarová) - Johnson (65. Chang), Kožárová, Šubrtová (46. Paulenová) 

Další novinky