Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Jsme v semifinále MOL Cupu!

Sparta porazila Baník 5:0

Sdílet

Sparta zvládla čtvrtfinále poháru ve velkém stylu! Baník Ostrava jsme po brankách Hancka, Tetteha, Karlssona, Frýdka a Hložka porazili jasně 5:0!
Sparťanská sestava doznala oproti utkání se Zlínem několika změn. Místo vykartovaného Mandjecka nastoupil Štetina, na levém beku Frýdek, ve středu hřiště trojice Dočkal, Sáček, Krejčí.
První náznak šance měl Karlsson. Švédský křídelník prošel obranou hostů a zpoza vápna vypálil z plného běhu levačkou, míč letěl vysoko nad.
V jedenácté minutě Baník nic nevytěžil z přímého kopu a z brejku jsme zahrozili my. Tetteh rychle vystřelil mezi nohama Stronatiho, míč ale mířil mimo.
V 17 minutě přišel obrovský závar v pokutovém území Baníku. Dočkal rozehrál přímý kop, ten přelétl vápno. Do ohně ho ale vrátil Štetina a nakonec zakončil Dočkal. Jeho dobře mířená rána ale na branku neprošla.
Pak už jsme šli zaslouženě do vedení. Po rozehraném rohu se k míči dostal Frýdek, který nádherným centrem na zadní tyč hledal dvojici Hložek - Hancko. Druhý jmenovaný se dostal k hlavičce a míč nekompromisně uklidil do sítě!
Další sparťanská šance přišla pět minut před pauzou. Vindheim zakombinoval napravo s Karlssonem, který znovu vypálil z hranice vápna. Jeho pokus na branku neprošel.
Domácí dominanci v prvním poločase mohl gólově potvrdit Tetteh, který trefil odražený míč ve vzduchu patičkou. Padající míč sice přeletěl Laštůvku, ale skončil až na horní síti jeho branky.
V 53. minutě přišla další sparťanská branka, která asi byla nevyhnutelná. Baník byl totiž pasivní a nechával Spartu hrát. Po nakrátko rozehraném rohu se k míči dostal na úrovni brankové čáry Karlsson, napříč malým vápnem poslal technický centr a Tetteh, který zavíral na zadní, ho přesměroval do sítě!
Další rána pro Baník přišla v 61. minutě. Po faulu Reitera Sparta kopala přímý kop, ve vápně fauloval Šašinka a viděl druhou žlutou kartu. Sparta navíc kopala penaltu, kterou suverénně proměnil David Moberg Karlsson!
Další obrovskou šanci měl deset minut na to Dočkal. Od Frýdka po hezké kombinační akci dostal přihrávku do středu vápna. Nikým nehlídán ale poslal míč těsně vedle.
Diváci se ale dočkali o minutku později, kdy Martin Frýdek vstřelil nádhernou branku! Míč si vedl pokutovým územím, připravil si ho na pravačku a technickou střelou na zadní tyč obhodil Laštůvku!
A vzápětí to mohlo být o pět. Laštůvka vychytal Hložka, který před ním zakončil sám z první, dorážku chtěl do sítě umístit Dočkal, ale jeho pokus zblokoval jeden z ostravských.
Ovšem i páté trefy se sparťani dočkali. Krásný centr Bořka Dočkala zprava sice přelétl Kozáka, ale přistál přesně na hlavě Hložka a ten si věděl rady a zblízka překonal zcela bezmocného Laštůvku!
Další tutovka přišla dvě minuty před koncem. Hancko přihrál balon středem a Hložek postupoval sám na Laštůvku. Ten mu zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil.
Vzápětí v další vyložené příležitosti po centru Vindheima hlavičkoval těsně vedle Krejčí.
Sparta porazila Baník 5:0 a postoupila do semifinále MOL Cupu!
1 / 72
 AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 5:0 (1:0)
Branky: 21. Hancko, 53. Tetteh, 62. Karlsson (pen.), 75. Frýdek, 81. Hložek. ŽK: Hložek, Frýdek, Krejčí – Potočný, Šašinka, Reiter, Stronati. ČK: 61. Šašinka. Rozhodčí: Berka – Kubr, Flimmel. Diváci: 9097.
Sparta: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Karlsson (69. Plavšić), Sáček (77. Trávník), Dočkal, Krejčí, Hložek – Tetteh (79. Kozák).
Baník: Laštůvka – Filo, Pokorný, Stronati, Holzer – Azevedo (74. Smola), Kaloč, Jirásek (66. Fleišman), Potočný (46. Reiter) – Hrubý, Šašinka.

Další novinky