Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Kaštánek do Hradce

Mladý záložník má svolení zapojit se s klubem do přípravy

Sdílet

Dvacetiletý záložník, který debutoval v A-týmu na podzim roku 2022, má svolení zapojit se do tréninkového režimu s Hradcem Králové. Kluby momentálně diskutují podmínky jeho působení.
Daniel Kaštánek patří mezi sparťanské odchovance, kteří vzali cestu do profesionálního fotbalu poměrně zhurta. V sezoně 2021/22 nastoupil vlasatý záložník do pěti zápasů za sparťanskou devatenáctku, během nichž se blýskl stejným počtem gólů. K tomu přidal dva zápasy v UEFA Youth League a jednu branku.
V létě 2022 už se hlásil ve sparťanské rezervě, za níž v minulém ročníku odehrál celkem 24 utkání. V listopadu téhož roku byl nominován k zápasu A-týmu v Plzni. O čtyři dny později poprvé nastoupil v nejvyšší soutěži a přispěl k vysokému vítězství 4:0 nad Slováckem. Další minuty ve F:L pak Kaštánek nasbíral ve výročním utkání proti Českým Budějovicím.
Přestože zápasovou praxi nadále získával hlavně v rezervě, na konci května se spolu se svými spoluhráči mohl radovat ze zisku mistrovského titulu. I na startu právě probíhající sezony byl Daniel stabilním členem B-tým, se kterým po úspěšném jarním tažení za záchranou mohl pokračovat v druhé nejvyšší soutěži.
Během podzimu nastoupil v druhé lize do šestnácti utkání, nastřílel dvě branky a přidal tři asistence. Dokonce patřil mezi hráče, kteří navlékali pásku, a ve svých dvaceti letech tedy několikrát vedl tým jako kapitán. Nyní se zapojí do tréninku prvoligového Hradce Králové. Kluby momentálně diskutují podmínky jeho působení.
Kašty, přejeme hodně štěští!

Další novinky